articole pentru

Arhiva Lunară: Iulie, 2016
A

Pericolul încrederii în sine

Gândurile trebuie centrate asupra lui Dumnezeu. Trebuie să depunem efort serios pentru a birui tendinţele rele ale inimii fireşti. Eforturile noastre, perseverenţa şi tăgăduirea noastră de sine trebuie să fie direct proporţionale cu valoarea infinită a ţelului urmărit. Numai biruind aşa cum a biruit Hristos vom câştiga cununa vieţii.

Gândul de dimineață – 01.08.2016 – solascriptura.ro

 „Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi...

Dumnezeul surprizelor

Într-o zi frumoasă şi însorită, eram pe tren, întorcându-mă acasă obosit, după multe ore de colportaj. În faţa mea stătea un domn de vârstă mijlocie. Era din Bulgaria, dar în prezent locuia în St. Petersburg, Rusia. Am început să vorbim despre lucrurile obişnuite: problemele, grijile şi obstacolele din viaţa de zi cu zi.

Mergi înainte! Nu renunța!

Vârsta de 18 ani aduce cu ea multe bucurii şi, totodată, responsabilităţi. Printre ele amintim „examenul de maturitate” (BAC-ul) şi permisul de conducere auto. Cu siguranţă, cu mult timp înainte de a împlini vârsta de 18 ani, v-aţi imaginat ziua în care veţi conduce propria maşină.

„Câtă vreme se zice «astăzi»”

Versurile imnului creştin 601 descriu atât de frumos odihna de Sabat: „Un Sabat ceresc, plin de har, a sosit,/ În liniştea lui sunt aşa fericit!/ Frumos se revarsă din cerul senin/ Odihna cea dulce, sigiliu divin!/Slavă, slavă lui Dumnezeu! /El azi îmi deschide întreg cerul Său.”

Efectele recunoștinței și laudei

Nimic altceva nu are o tendinţă mai mare de a promova sănătatea trupului şi a sufletului decât o are spiritul de recunoştinţă şi laudă. A ne împotrivi melancoliei, gândurilor şi sentimentelor de nemulţumire este o datorie clară - tot aşa cum a ne ruga este o datorie.