Gândul de dimineață – 29.06.2016 – solascriptura.ro

 „Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.” – Coloseni 3:13
Didier era doar un băiețel de 11 ani când a asistat la un episod care i-a schimbat viața complet. Se afla cu mama lui pe stradă, unde femeia lucra ca vânzătoare ambulantă pentru a-şi câştiga pâinea, când aceasta a picat secerată de 38 de gloanțe care i-au străpuns trupul. „În droguri şi alcool am căutat dragostea care mi-a fost luată prin asasinarea mamei mele”, i-a povestit prietenului său, dr. Aldvo Civico, cel care a şi relatat emoționanta poveste a lui Didier într-un articol.

Timp de 4 ani, băiatul a nutrit planul prin care avea să îşi răzbune mama ucisă fără vină. Îşi petrecea nopțile gândindu-se la momentul fatidic, printre lacrimi de tristețe. Şi-a făcut rost de arme de foc şi de grenade, dar îi lipsea curajul să îşi pună planul în aplicare. Însă Didier s-a împrietenit cu dr. Aldvo Civico, cel care avea să îl ajute să se răzgândească şi să renunțe la planurile sale de răzbunare. Datorită noului său prieten, un om credincios, a reuşit să învețe, în timp, să ierte şi să se elibereze de furia care pusese stăpânire pe el.

A trecut o vreme până când Didier avea să fie supus testului suprem care să demonstreze dacă l-a iertat cu adevărat pe cel care îl lăsase orfan. Unul dintre prietenii lui i-a mărturisit, într-un final, că ştie cine este făptaşul, doar că nu a avut niciodată curajul să îi spună adevărul, de teama a ceea ce ar putea urma – asta pentru că responsabil de moartea femeii era chiar fratele celui care a făcut confesiunea. La aflarea veştii, gândurile lui Didier nu s-au mai îndreptat spre răzbunare, aşa cum plănuia odată, ci, dimpotrivă: „Vreau să îi ofer iertarea mea şi să încerc să îl ajut”, i-a mărturisit lui Civico.

Mai mult, Didier vrea ca misiunea vieții sale să fie aceea de a-i ajuta, a le da speranță şi lecții de viață tinerilor cu probleme. „Dacă eu am fost capabil să mă schimb şi să iert, atunci şi alții pot”, crede el.

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 29.06.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor