Gândul de dimineață – 26.07.2016 – solascriptura.ro

 „Ca o fântână tulbure şi ca un izvor stricat, aşa este cel neprihănit care se clatină înaintea celui rău.” – Proverbe 25:26
V-aţi întrebat vreodată cum arată cea mai frumoasă cascadă din lume, dar în minte vă tot apărea imaginea celebrei Niagara? Ei bine, din 2013 site-ul american „The World Geography” a plasat pe primul loc în topul celor mai impresionante cascade din lume pe nimeni alta decât cascada Bigăr, situată chiar pe paralelă de 45 de grade care străbate România.

Acest monument al naturii are o înălţime de aproximativ 7-8 metri şi aspectul unui con acoperit integral din muşchi. Aflată în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, din judeţul Caraş-Severin, în Valea Minişului, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, pe DN 57B, Cascada Bigăr este practic locul în care izbucul Bigăr se varsă în râul Miniş.

În Banat, localnicii numesc izbuc un izvor din care apa iese la lumină de sub stâncă. Izbucul Bigăr, a cărui apă este de o puritate rară, este alimentat de un curs de apă subteran ce iese de sub o stâncă înaltă de peste 50 metri.

Acesta străbate peştera cu acelaşi nume din Munţii Aninei şi, după o distanţă de circa 200 metri, se varsă în râul Miniş formând Cascada Bigăr.
Business Magazin

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 26.07.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor