Un viitor strălucit

Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi Îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

Pablo Juarez vindea haine de import din Argentina în Bolivia. Nu avea un stil de viaţă foarte sănătos, obişnuia să consume alcool şi să petreacă alături de prietenii lui. Într-o zi, fiind în drum spre o petrecere, el şi prietenii lui au făcut o oprire neplanifîcată, unde au consumat foarte mult alcool. Un străin s-a alăturat grupului şi a început să îl necăjească şi să îl atace verbal pe Pablo. Aşa cum se întâmplă adesea când oamenii sunt beţi, au început să se bată. Din nefericire, Pablo l-a lovit atât de tare pe acel bărbat, încât el a murit, lucru care i-a adus o condamnare de 24 de ani de închisoare.

În acel moment, totul s-a schimbat pentru Pablo şi pentru familia lui. Din om de afaceri s-a transformat în criminal. Ce viitor mai avea? În închisoare, a participat la serviciile de închinare ale unei biserici penticostale şi L-a descoperit pe Dumnezeu. Acolo l-a întâlnit şi pe Daniel, un coleg de celulă, care era adventist de ziua a şaptea. Daniel i-a vorbit lui Pablo despre adevărata zi de odihnă a lui Dumnezeu. După doar patru ani de închisoare, sentinţa lui Pablo a fost redusă şi a fost eliberat. A căutat o Biserică Adventistă şi, trei ani mai târziu, a fost botezat. Dar Pablo avea nevoie de un loc de muncă pentru a-şi întreţine familia – soţia şi cei doi copii. Nu a putut găsi o slujbă din cauza prejudecăţii faţă de foştii condamnaţi, iar el nu ştia ce plan avea Dumnezeu cu el.

Într-o seară, s-a hotărât chiar să renunţe la credinţa lui, dar tot atunci l-a întâlnit pe Domingo Alvarez, care i-a dat cartea Calea către Hristos şi i-a propus să facă colportaj. Pentru că una din opţiunile pentru un loc de muncă nu l-a dus nicăieri, Pablo a simţit că Dumnezeu trebuie să fie cel care îl cheamă să fie evanghelist cu literatură.

În 2007, Pablo a început să lucreze ca evanghelist cu literatură în provincia Tucuman, Argentina. A avut un început mai greu şi nu a vândut nimic în prima săptămână. Când era pe punctul de a renunţa, a vândut prima carte. Astăzi, Pablo lucrează ca evanghelist cu literatură şi se pregăteşte să primească acreditarea. L-a găsit pe Dumnezeu în închisoare şi acum viitorul lui este mai luminos.

Federico Silva, Argentina

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video