În colportaj la guvernator

Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă… El nu te va părăsi şi nu te va lăsa. (Deuteronomul 31:6)

Trecuseră deja două luni din campania de vară din 1996, dar vânzările mele erau foarte slabe. În grupul nostru erau 15 colportori şi eram cazaţi la o şcoală a bisericii, în oraşul Encarnacion. În fiecare zi, liderul asociat ne evalua munca. Prietenii mei aveau rapoarte foarte bune, unii reuşiseră chiar să strângă banii pentru taxele şcolare. Eu, în schimb, nu îmi atinsesem ţinta şi eram ultimul pe lista cu vânzări. Încercam să îmi dau seama ce nu făceam bine, dar nu am reuşit să găsesc un răspuns. Eram îngrijorat.

Am hotărât să mă rog în fiecare seară, până la miezul nopţii, în timp ce prietenii mei dormeau. Am făcut acest lucru o săptămână. Într-o seară, am stat treaz până la 5 dimineaţa şi am simţit o schimbare în mine. Simţeam o dorinţă puternică de a merge să lucrez şi am plecat mai devreme în colportaj. Am trecut şi pe lângă biroul guvernatorului şi mi s-a părut că paznicii îmi făceau semn să intru. M-au lăsat să intru fără să îmi pună vreo întrebare. Fiind îngrijorat pentru că nu ştiam cum să prezint cărţile în faţa celei mai mari autorităţi din stat, m-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute. Imediat secretara m-a condus în biroul guvernatorului. M-am prezentat şi i-am explicat lucrarea pe care o făceam. El mi-a pus câteva întrebări şi după aceea i-am arătat cele 12 cărţi pe care le aveam în geantă. M-a întrebat cât costă toate cărţile. I-am spus că 500 de dolari, estimativ, pentru că nu am reuşit să adun preţul tuturor cărţilor atât de repede.

Trebuia să plece la un interviu şi de aceea a scris rapid pe un cec suma pe care o menţionasem. Apoi m-a întrebat despre colegii mei şi despre îngrijirea noastră medicală. Când i-am spus că nu aveam asigurare medicală, el mi-a dat o scrisoare de recomandare pentru un spital care ne va ajuta fără să ne taxeze. A fost de acord să mă rog pentru el.

Când ne rugăm din toată inima, fără să ne pese de loc sau de timp, Dumnezeu ne binecuvântează din plin. Nu ar trebui să ne fie frică de nimic, căci Dumnezeu este cu noi.

Gualberto Mamani, Bolivia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video