Micul păstor

Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape! (Apocalipsa 1:3)

În şcoala generală, l-am ascultat pe directorul de Publicaţii de la Centrul nostru de misiune încurajându-i pe tineri să îşi dezvolte interesul pentru lucrarea de colportaj. Atunci m-am hotărât să devin evanghelist cu literatură şi am cerut să fiu repartizat să lucrez în oraşul meu natal, în nord, în Haiti. Nu a trecut mult timp până am aflat pe pielea mea ce a vrut să spună Isus în versetul: „Un proroc nu este dispreţuit decât în patria Lui, între rudele Lui.” (Marcu 6:4)

Mulţi oameni râdeau de mine şi mă numeau în bătaie de joc „micul păstor”. Într-o zi, un bărbat care vindea cafea şi cacao mi-a ascultat prezentarea. După ce am terminat, mi-a spus:

– De ce nu a cerut pastorul tău unui demnitar adventist din biserica ta să îţi dea o bursă? Sau preferă să vinzi cărţi?

– Domnule, eu nu sunt vânzător – sunt evanghelist, i-am spus eu.

Din fericire, m-am întâlnit şi cu alţi oameni care m-au primit călduros.

Un preot a cumpărat cărţi şi reviste de la mine şi m-a felicitat pentru ce făceam. S-a oferit chiar să mă ajute cu taxa de şcolarizare. Astfel am putut să îmi plătesc taxele şcolare în şcolile adventiste şi să îmi continui studiile, obţinând diplome în teologie, psihologie şi studii de familie şi căsătorie.

Deşi oamenii mă numeau în glumă „micul păstor” când eram tânăr, de fapt ei făceau o profeţie. După ce am lucrat mulţi ani cu normă întreagă, am fost chemat în lucrarea de pastoraţie, având mai multe responsabilităţi decât mi-aş fi putut imagina vreodată, dar sunt recunoscător pentru călăuzirea Sa. Deşi la început, părinţii mei au fost împotriva credinţei mele, în cele din urmă şi ei eu devenit adventişti. Prietenii mei, care credeau că nu voi reuşi în viaţă, acum mă respectă.

Slujim unui Dumnezeu puternic şi minunat. Este un privilegiu să poţi sluji în această luptă pentru mintea şi inima oamenilor. Biruinţa este sigură! Predă-te pe deplin Domnului şi El te va binecuvânta!

Fred Adolphe, Haiti

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video