O nouă biserică ia fiinţă

Propovăduieşte Cuvântul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne ia timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura. (2 Timotei 4:2)

Unele dintre activităţile în care se implică evangheliştii cu literatură au ca rezultat înfiinţarea unor congregaţii noi. La Nhlaba, biserica de 22 de membri este rezultatul lucrării de evanghelizare prin literatură.

Istoria Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Nhlaba a început când Dora şi soţul ei, Gama, şi-au prezentat cărţile la un liceu din Egilandi. Conducerea şcolii i-a invitat să se întâlnească cu studenţii pentru rugăciunea de dimineaţă. „Am privit acea invitaţie ca pe o ocazie minunată şi am ajuns să înscriem câţiva studenţi la cursul Vocea Profeţiei”, explică Dora.

În următoarele câteva săptămâni, şapte studenţi au luat o hotărâre pentru Hristos şi au cerut să fie botezaţi. În ziua botezului însă, doar un candidat a venit. Dora, Gama şi pastorul lor nu s-au descurajat şi au continuat programul de botez. Au lucrat apoi şi cu ceilalţi şase candidaţi care, în cele din urmă, au fost botezaţi. „Aceste prime convertiri au avut ca rezultat o creştere constantă a numărului de convertiri în credinţa adventistă”, spune Dora, privind în urmă cu bucurie.

Din păcate, cea mai apropiată biserică adventistă era la aproximativ 20 de kilometri depărtare, o distanţă destul de mare dacă te gândeşti că trebuia parcursă pe jos. Iniţial, Dora şi Gama le-au oferit transport noilor convertiţi din propriul buget. Dar şi-au dat seama că nu era un plan sustenabil. Trebuia găsită o soluţie permanentă.

Membrii din acea biserică i-au ajutat să cumpere o casă în Nhlaba, pe care să o folosească pentru serviciile de închinare. Cei 22 de membri au acum un loc de închinare. Dora spune că acum se fac planuri ca grupa să se transforme în biserică – o biserică născută în urma lucrării de evanghelizare prin literatură.

Dora şi Gama continuă să lucreze ca evanghelişti cu literatură, slujindu-I lui Dumnezeu prin răspândirea Cuvântului Său în acel teritoriu.

Dumnezeu să ajute ca acea adunare mică din Nhlaba să devină un far până va reveni Isus.

Gift Mweemba, Africa de Sud

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video