Nu mai suntem străini

Sămânţa care a căzut pe pământ bun sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl ţin într-o inimă bună şi curată şi fac rod în răbdare. (Luca 8:15)

Evanghelistul cu literatură nu poate şti niciodată unde va găsi o altă persoană care să fie deschisă să afle mai multe despre Dumnezeu – o persoană care este ca „pământul bun” prezentat în versetul biblic. De aceea, noi căutăm ocazii de a întâlni oameni şi de a ne face relaţii noi.

Am participat la o întâlnire organizată la un hotel şi am hotărât să abordez angajaţii de la recepţie. Am reuşit să iau legătura cu cinci dintre ei, printre care şi doamna Maynard, o persoană foarte drăguţă. Ea a cumpărat Encyclopedia of Foods şi ne-am înţeles să plătească în mai multe tranşe, lucru care îmi permite să mă întâlnesc cu clientul de mai multe ori şi mă ajută să îi cunosc. De asemenea, uneori aşa se pot face şi alte vânzări. Eu şi domnişoara Maynard suntem prietene acum şi ea este o clientă fidelă de-a mea.

Din nefericire, doamna Maynard s-a îmbolnăvit şi a fost nevoie să fie operată. Cu o zi înainte de intervenţie, ea a venit la sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi s-a întâlnit cu directorii Departamentului Publicaţii. Amândoi s-au rugat pentru ea şi pentru familia ei. Lăudat să fie Dumnezeu, operaţia a avut succes! Am continuat să mă rog pentru ea şi să o vizitez.

La scurtă vreme, familia ei a participat la o întâlnire de evanghelizare pe care soţul meu, pastor, o organizase în district şi care era prezentată de un coleg pastor. Familia Maynard a fost atinsă de mesaje, dar încă nu erau pregătiţi pentru marea hotărâre.

Mai târziu, au participat la o campanie de evanghelizare ţinută de soţul meu. După acele întâlniri, au manifestat un interes mai viu în a accepta adevărurile Bibliei, care ne sunt atât de dragi, dar încă mai aveau întrebări. Ne-am întâlnit în casa lor şi am discutat fiecare nelămurire pe care o aveau. Apoi, ei au hotărât să îşi predea viaţa lui Dumnezeu şi au fost botezaţi.

Dumnezeu continuă să lucreze în mod măreţ. E un lucru deosebit să fii implicat în lucrarea prin literatură, să găseşti un „pământ bun” şi străini care să îţi devină fraţi şi surori în Hristos.

Alhea Philbert, Trinidad şi Tobago

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video