Tragedia Veacurilor pentru mine

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

Ce vor spune prietenii mei, familia mea, colegii mei? Toţi mă vor numi de-acum sectară! De ce m-aş alătura unei biserici netradiţionale? Este mai mult decât pot eu duce! Acestea erau gândurile mele după ce un misionar, care îl vizita pe fratele meu, m-a implicat şi pe mine în studierea Bibliei. După ce am citit Biblia, nu am mai rămas la fel. Am fost convinsă că trebuia să ascult de Legea lui Dumnezeu, Cele Zece Porunci – inclusiv de porunca a patra. Nu îmi plăcea acest lucru, dar simţeam că asta trebuie să fac. Apoi mi-a venit o idee. Puteam să păzesc sâmbăta ca zi sfântă, dar să nu mă alătur Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea!

A trecut o lună, dar ceva nu era în regulă. Din viaţa mea lipsea ceva. „Doamne, ajută-mă!” m-am rugat eu.

Într-o zi, am luat o carte pe care mi-o lăsase acel misionar, Tragedia Veacurilor. Pagină după pagină, am aflat despre marea luptă dintre Hristos şi Satana. Citind, am simţit o lumină care strălucea direct din paginile ei, răscolind totul în sufletul meu. Oamenii despre care citeam acolo nu se temeau să moară pentru Isus Hristos. Dar eu? Mie îmi era teamă să nu fiu luată în râs şi înţeleasă greşit de prieteni şi colegi. Îmi era ruşine.

Asta este! Nu pot să mai aştept, mi-am spus eu. Voi merge la o biserică adventistă, chiar dacă nu îmi va plăcea acolo. Chiar dacă nu voi fi primită politicos. Voi sta! Este biserica mea! Aşa că am mers şi, în mod surprinzător, m-am simţit ca acasă. A fost una din cele mai fericite zile din viaţa mea. Asta se întâmpla în urmă cu 15 ani şi de atunci nu am fost niciodată dezamăgită de alegerea pe care am făcut-o între Hristos şi Satana.

Ellen White scria: „Sunt mai nerăbdătoare decât faţă de oricare altă carte pe care am scris-o să văd o mai mare răspândire a acestei cărţi căci, în Tragedia Veacurilor, ultima solie de avertizare pentru lume este dată mai clar decât în oricare alta dintre cărţile mele.” (Evanghelizarea prin literatură, P-127)

Să răspundem şi noi chemării de a răspândi Tragedia Veacurilor şi toate cărţile scrise de Ellen White, astfel încât mulţi oameni să accepte chemarea: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28)

Elena Martyshenko, Rusia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video