Puterea cărţilor

Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ioan 8:32)

Tocmai mă întorsesem de la prima seară de întâlniri de evanghelizare din liniştitul oraş Capela do Alto, Sao Paulo. Acasă, am început să citesc o carte pe care o primisem acolo. Atenţia mi-a fost atrasă şi înainte de Tragedia Veacurilor, dar acum, citind-o, am pierdut noţiunea timpului, impresionându-mă toate lucrurile pe care le descopeream. În doar 24 de ore, am citit toată cartea, iar viaţa mea a fost schimbată.

Îmi amintesc şi acum bucuria şi satisfacţia pe care le-am simţit descoperind fiecare adevăr. Fiecare descoperire alunga confuzia din viaţa mea. Nu am avut o copilărie uşoară, iar viaţa mea a devenit şi mai grea atunci când mama a murit. (Tatăl meu nu mai locuia cu noi de mulţi ani.) Inima mea a fost inundată de tristeţe şi singurătate. Nu puteam să nu îmi pun întrebarea: Unde este mama? Mi-o închipuiam suferind în purgatoriu, neputând să trăiesc în pace.

Apoi am citit Tragedia Veacurilor şi am aflat, printre altele, că morţii se odihnesc în mormintele lor. Acea carte a răspuns la frământările mele. Mă simţeam eliberat – eliberat datorită unei cărţi care mi-a fost dată la o întâlnire de evanghelizare.

Mii de oameni din întreaga lume au avut experienţe asemănătoare. Ei au descoperit adevărul, citind publicaţiile adventiste, şi au găsit un nou sens în viaţa lor. Tocmai de aceea, lucrarea de evanghelizare prin literatură este atât de importantă. Cărţile ajung în locuri şi la oameni la care nu s-a mai ajuns. Puterea unei singure cărţi în viaţa unei persoane este uimitoare. Istoria Bisericii Adventiste demonstrează că evanghelizarea prin literatură a ajutat la răspândirea mesajului bisericii, atunci când misionarii cu literatură au mers în diverse ţări şi au folosit paginile scrise pentru a duce Evanghelia.

Evanghelizarea cu literatură este la fel de importantă şi astăzi. Literatura nu doar că ajunge la cei pe care îi întâlnim, dar adesea ajunge şi la familia şi prietenii lor, chiar şi la cei care urmează să se nască! Misiunea noastră este să ducem cărţile în cât mai multe case. Şi, ca rezultat, vor avea loc multe minuni!

Ricardo dos Santos Ferreira, Brazilia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video