Campion olimpic

Din pricina puținei voastre credinţe, le-a zis Isus. Adevărat vă spun că, dacă ați avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici colo” şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă. Matei 17:20

De când mă ştiu am visat să fiu campion olimpic. Senzaţia adrenalinei pulsând în sânge, inima bătând cu putere şi transpirata curgând în timp ce lupt pentru medalia de aur pentru ţara mea. O, ce palpitant ar fi!

Copil fiind, îmi strângeam toţi prietenii din vecini şi ne prefăceam că concurăm unii cu alţii la gimnastică. Încercam tot timpul să reprezint America. Ar fi trebuit să ne fi văzut în curte, făcând rostogoliri şi piruete.

Acel vis s-a oprit brusc într-o iarnă când eram în clasa a patra. Mă dădeam cu sania în munţii Colorado cu prietenii şi familia mea. Nerăbdător, am strigat la tata: „împinge-mă pe mine primul”. Apoi, în timp ce prindeam viteză la vale, am lovit un hop uriaş, care m-a aruncat în aer şi apoi în cot. Impactul mi-a rupt foarte rău braţul.

Deşi braţul mi s-a vindecat după accident, a rămas teribil de curbat, şi curând mi-am dat seama că, probabil, nu voi deveni niciodată campion olimpic. N-am lăsat ca aceasta să oprească interesul meu pentru gimnastică şi alte sporturi, căci mi-am amintit de versetul biblic care spune: „întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te” (Iosua 1,7).

Am refuzat să las acel accident să mă oprească de la a mă bucura de sportul pe care l-am iubit tot timpul în şcoala generală, liceu, colegiu şi mai departe. Poate că nu voi conduce ţara mea la câştigarea unui campionat, dar pot totuşi să lupt, ca să devin cel mai bun posibil. Şi pot fi un campion de forţă şi curaj pentru alţii care experimentează eşecuri – pentru alţii ale căror vise au fost spulberate, ca şi cotul meu.

Dacă Satana a pus greutăţi în viaţa dumneavoastră, vă încurajez să cereţi împlinirea făgăduinţei din Matei 17:20, căci cu ajutorul lui Dumnezeu nimic nu este imposibil. Poate nu puteţi fi un campion olimpic, dar Dumnezeu vă poate schimba atitudinea dintr-una de dezamăgire într-una de acceptare. Cu Dumnezeu puteţi fi un campion şi să primiţi medalia de aur a regatului Său.

Dacă te lupţi cu gândul că nu poţi realiza lucrurile pe care le-ai fi dorit, pentu că Satana a pus un bolovan pe calea ta, acceptă acea provocare şi foloseşte obstacolul, ca să urci spre noi înălţimi.

Todd Hoyt

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor