Vindecare în soare

Dumnezeu, da Domnul vorbește și cheamă pământul de la răsăritul soarelui până la asfințitul lui. Din Sion, care este întruparea frumuseții desăvârșite, de acolo strălucește Dumnezeu. Psalmi 50:1-2

Îmi place să mă scol dimineața devreme și să merg pe veranda din spatele casei noastre, care are vedere prin munți și trecători spre Smoky Mountains. Stau acolo uimit, în timp ce primele raze ale soarelui mijesc deasupra orizontului, trezind văile cețoase și încălzindu-mi sufletul. Întinzându-mi mușchii, respir adânc și mă scald în frumusețe. Și mă gândesc la Dumnezeu.

Întotdeauna am iubit soarele. Poate că face parte din trecutul meu european să petrec în fiecare zi un timp stând la soare.

Dar, până nu am citit un ziar medical, recent, despre lumina soarelui și cancerul de colon, nu mi-am dat seama de beneficiile extraordinare ale acestei sfere de foc care aprinde cerul și sufletele noastre.

Iată ce am aflat. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au studiat frecvența cancerelor în nouă zone din Statele Unite. Rezultatele au fost impresionante. Cei din statele din Sud aveau mult mai rar cancer de colon decât cei din Nord. Când locuitorii din Michigan, Connecticut și Washington au fost comparați cu cei din New Mexico, frecvența cancerului de colon era mai mare cu 50-80%.

De ce ar proteja lumina soarelui împotriva cancerului de colon? Vitamina D, cunoscută pentru suprimarea creșterii celulelor cancerigene, poate fi răspunsul. Corpurile noastre fabrică vitamina D când primim lumina ultravioletă corespunzătoare de la surse cum este soarele. Aceasta poate explica de ce oamenii care locuiesc în orașe cu mai multă poluare, care blochează razele ultraviolete, pot avea mai frecvent cancer de colon.

În timp ce prea puțin soare înseamnă o creștere a riscului de a dezvolta cancer de colon, prea mult soare înseamnă posibilitatea de a dezvolta cancer de piele. Organismul are nevoie cam de 400 de unități de vitamina D în fiecare zi. Prin expunerea feței la soare pentru 5 minute zilnic, poți primi toată vitamina D de care ai nevoie. Ce dar sănătos din partea lui Dumnezeu! Dar este imposibil să-l primești, dacă nu ieși afară!

Nu e de mirare că Ellen White sfătuiește: „Ieșiți afară în lumina și căldura gloriosului soare, voi cei palizi și bolnăvicioși, și bucurați-vă împreună cu vegetația de puterea lui vindecătoare” (Health Reformer, 1 mai 1871).

Bucură-te de beneficiile pe care soarele le dă sănătății tale.

Este un dar din partea Creatorului tău.

Jan W. Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor