Sucul de portocale și pâinea lui Dumnezeu

Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu. Matei 4:4

Începând această nouă zi, m-am gândit mai întâi la o frază familiară dintr-un imn: „Fii ca Isus, acesta este cântecul meu, acasă şi în lume; fii ca Isus întreaga zi! Vreau să fiu ca Isus.”

Şi apoi ştiţi ce a urmat? Un text din Cuvântul lui Dumnezeu mi-a venit clar în minte. Psalmul 3:5: „Mă culc, adorm, şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu”. Şi apoi am citit cuvintele lui Isus din Ioan 10:10: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”

Vorbesc despre „mana de dimineaţă”! Sunt încă plin de această hrană atât de plăcută. Dacă vrei să realizezi cel mai mult posibil într-o zi, trebuie să începi cu cei mai buni nutrienţi spirituali posibili.

Un imn este o cale foarte bună de a începe, dar aceasta este doar ca un pahar de suc de portocale. Ca să începi cum trebuie, ai nevoie şi de pâinea vieţii. De aceea, te îndemn să-ţi dezvolţi obiceiul de a citi ceea ce spune Dumnezeu înainte de a citi ceea ce spun fiinţele omeneşti. Cu cât citeşti mai mult, cu atât Biblia va deveni o parte din tine.

Iată câteva citate despre importanţa Bibliei:

• „Cuvântul lui Dumnezeu este cea mai perfectă carte de educaţie din lume” (Review and Herald, 25 februarie, 1896).

• „Întreaga Biblie este o descoperire a slavei lui Dumnezeu în Hristos. Primită, crezută, ascultată, ea este un instrument important în transformarea caracterului” (Divina vindecare, p. 442).

• „Biblia este câmpul în care sunt îngropate comorile cereşti şi ele vor rămâne ascunse până când, prin săpare consecventă, sunt descoperite şi aduse la lumină. Biblia este o casetă care conţine bijuterii de o valoare inestimabilă, care ar trebui să fie astfel prezentate, încât să fie văzute în strălucirea lor intrinsecă” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 341).

Sper că vei găsi că Biblia este toate aceste lucruri pentru viaţa ta, când începi ziua de azi cu un cântec şi Cuvântul lui Dumnezeu.

Ai servit astăzi „sucul de portocale” şi „pâinea” lui Dumnezeu?

Dacă nu, cântă un imn de laudă şi citeşte Cuvântul lui Dumnezeu.

Este un fel sănătos de a-ţi începe ziua.

Caris H. Lauda

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video