Uşa deschisă

Dar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava… În vecii vecilor! Amin! (Efeseni 3:20,21)

Era vară, terminasem examenul de licenţă şi eram o proaspătă absolventă a Facultăţii de Economie. Pornisem de doi ani pe frumosul drum în doi, iar Domnul ne dăruise deja o fetiţă. Atât dorinţa de a profesa, cât şi cea de a asigura stabilitate financiară tinerei mele familii m-au determinat ca, imediat după examen, să-mi caut un serviciu. În timp ce majoritatea colegilor de facultate şi-au rezervat o perioadă de relaxare după atâtea examene, eu am început să „alerg” după un loc de muncă, gândind să fac tot ce-mi stă în putinţă să-l obţin. Dar nicio uşă nu dorea să se deschidă pentru mine. De fiecare dată era invocată lipsa mea de experienţă.

Trecuseră de acum vreo două luni şi eram deja obosită şi dezamăgită de nereuşita mea. Într-o zi, văzându-mă tristă, soţul meu a încercat să mă încurajeze, spunându-mi:

– Draga mea, mai aşteaptă, va veni şi timpul tău!

– Ştii ceva? i-am replicat eu. N-am ce să aştept! Nu va veni nimeni la uşă să-mi ofere de lucru!

Era aproape sfârşitul lui septembrie, când la uşa locuinţei noastre a sunat cineva. M-am uitat pe vizor şi, văzând că este un prieten de-al soţului meu, l-am chemat pe el să deschidă, iar eu mi-am văzut de treburile mele gospodăreşti. Însă, spre mirarea mea, soţul m-a strigat şi, ce să vezi? Prietenul lui venise pentru mine!

Auzise că sunt economist şi, fiindcă tocmai îşi deschisese o firmă, avea nevoie de cineva calificat. I-am spus despre lipsa mea de experienţă, însă el mi-a zis să nu-mi fac griji. Dacă voi avea dificultăţi, cunoştea o doamnă cu experienţă, care se oferise să mă îndrume. Din ziua următoare eram aşteptată la serviciu, în condiţiile pe care le solicitasem eu (printre care şi Sabatul liber) şi cu un salariu la care nici nu visasem!

Închizând uşa încet în urma musafirului meu, mi-am adus aminte de vorbele pe care le spusesem cu ceva timp în urmă şi mi-am dat seama, deodată, că de fapt Dumnezeu mi-a trimis serviciul la uşă!

Ce pot spune despre bunătatea Ta, Doamne? Tu m-ai învăţat încă o dată că doar încrederea în puterea Ta poate face totul posibil. Îţi mulţumesc pentru că în fiecare clipă a vieţii mele îţi reverşi asupra mea bunătatea Ta! Ajută-mă, Te rog, să nu uit niciodată acest lucru!

Daniela Popovici, Suceava, Moldova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor