Răbdare

Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri. Eu stăpânesc pe pământ. – Psalmii 46:10

Eu şi soţul meu ne întorceam acasă din ţara lui natală, Jamaica. Am ajuns în Miami la 10:30 dimineaţa şi am mers să facem check-inul pentru zborurile interne. Domnişoara de la ghişeu ne-a spus că ne poate face check-inul şi rezervarea tichetelor de îmbarcare, dar nu ne poate prelua bagajele, fiindcă era prea devreme. Zborul nostru era la 15:45, aşa că ar fi trebuit să ne întoarcem la 12:30. Plănuiam să mergem în vizită la mătuşa şi verii mei şi ne-ar fi fost greu să tragem bagajele după noi. Fiindcă era deja ora 11, am întrebat-o dacă nu poate să finalizeze procedura, dacă tot eram la ghişeu. Răspunsul ei a fost: „Nu, există un regulament.”

Eram frustrată, dar mi-am păstrat calmul. A tipărit trei tichete de îmbarcare, dar ultimul nu a mai ieşit pentru că imprimanta nu mai avea tichete goale. Femeia s-a scuzat şi s-a dus să mai aducă tichete. Le-a pus în imprimantă, dar tichetul tot nu se tipărea. Uimită, s-a dus la computer şi a încercat să rezolve situaţia, dar degeaba. Eu şi soţul meu am urmărit răbdători întregul proces. Când nimic nu părea să funcţioneze, domnişoara a chemat prin telefon o colegă. Eram obosită şi flămândă, dar n-am scos un cuvânt, deoarece ştiam că Dumnezeu îşi aducea planul la îndeplinire.

În timp ce ele două se luptau cu imprimanta şi computerul, am întrebat din nou dacă nu ne puteau prelua bagajele. Ştiam că vărul meu venea deja să ne ia. Planul era să mergem în Miami-Sud să mâncăm şi să facem o scurtă vizită. Răspunsul a fost tot negativ. Doar că trecuse o oră şi deja era 11:30. Într-un final, sistemul a funcţionat şi tichetul de îmbarcare a fost imprimat. Aveam check-inul făcut şi puteam pleca. Dar ce să facem cu bagajele? Cealaltă domnişoară a spus că le putem preda. A informat-o pe colega ei că nu e nicio problemă şi ne-au luat bagajele. I-am mulţumit lui Dumnezeu în sinea mea. Nu am îndrăznit să le spun şi lor că El blocase sistemul suficient de mult cât să ne putem preda bagajele.

Cât de des, atunci când lucrurile nu merg bine, ne supărăm şi ne enervăm! Cu mult mai bine însă ar fi să ne rugăm şi să aşteptăm suficient de mult cât Dumnezeu aranjează lucrurile. Cu toată oboseala mea, sunt recunoscătoare că nu am făcut scandal. El mi-a spus: „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!”

Sharon (Brown) Long

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video