Schimbă-l, te rog!

Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui, prea tare ca să audă. – Isaia 59:1

Anul acesta am schimbat cu o şcoală publică şcoala creştină la care mergeam.

Am fost şi neliniştită, şi încântată în acelaşi timp. În prima zi am văzut copii de la fosta mea şcoală şi pe câţiva de la clasa de copii superdotaţi a domnişoarei Hester. Aceasta m-a ajutat să mă liniştesc, dar apoi l-am întâlnit pe Devin. Era cel mai răutăcios şi mai despotic copil pe care îl întâlnisem vreodată. Nu mi-a venit să cred când s-a aşezat fix lângă mine.

Toate zilele erau la fel. Se lua de mine şi mă necăjea. Nu cred că-l plăcea cineva – nici măcar profesorii. Aveam patru profesori şi toţi spuneau acelaşi lucru: „Devin, fii cuminte!” „Devin, stai jos!” „Nu te mai strâmba!”, „Devin, fă linişte!” „Devin, stai ca lumea pe scaunul ăla!” şi „Devin, potoleşte-te!”

Într-o zi, Devin m-a enervat rău de tot. Eram atât de furioasă, că m-am dus acasă şi i-am povestit mamei despre el. Mama m-a ascultat, apoi m-a ajutat să mă calmez. La altarul din acea seară, mama mi-a povestit despre Saul. Mi-a spus că Saul era un om rău care voia să îi omoare pe toţi cei care credeau în Isus şi că Saul îşi asumase misiunea de a face rău şi de a omorî pe oricine putea. Nu ştiu dacă asta îl făcea să se simtă mândru de el, dar ştiu că Saul îşi îndeplinea cu succes misiunea – la fel ca Devin. Şi, ca să vezi, într-o zi Dumnezeu l-a schimbat pe Saul în Pavel. Pavel a făcut multe lucruri bune pentru Dumnezeu.

Mama mi-a spus că, aşa cum l-a schimbat pe Saul, Dumnezeu putea să îl schimbe şi pe Devin. Aşa ceva eu nu puteam crede, l-am spus mamei că Dumnezeu nu-l putea schimba pe Devin pentru că Devin era îngrozitor şi că ar fi nevoie de o minune. Atunci mama mi-a răspuns: „Păi, nu cu asta se ocupă Dumnezeu? Cu minunile?”

Am dat din cap într-o doară, dar când m-am rugat, l-am amintit şi pe Devin. L-am rugat pe Dumnezeu să îl schimbe. Mama s-a rugat şi I-a cerut lui Dumnezeu să-l schimbe pe Devin sau, dacă nu, să îmi schimbe mie sentimentele faţa de el.

Timpul a trecut şi Devin s-a făcut mai rău. Noi continuam să ne rugăm. Într-o zi, a fost pedepsit să nu mai fie primit la ore pentru o vreme. Când a revenit, a fost pus în altă clasă. Şi ştii ceva? Chiar s-a făcut un băiat cuminte. Dumnezeu l-a schimbat pe Devin. Am învăţat că Dumnezeu poate face orice şi încă Se ocupă cu minuni. Am învăţat să am încredere în Dumnezeu, deoarece uneori lucrurile s-ar putea să nu fie aşa cum le-aş vrea eu, dar Dumnezeu întotdeauna acţionează aşa cum ştie că trebuie.

Cassandra Marquez de Smith

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor