De la frumos la urât şi invers

Eşti frumoasă de tot, iubito, şi n-ai niciun cusur! – Cântarea cântărilor 4:7

Îmi plac lucrurile frumoase. Mă uit pe Pinterest pentru idei de decoraţiuni interioare şi folosesc filtre pe Instagram, la fel ca toată lumea. Nu e absolut niciun păcat să fii fericit şi să ai o viaţă bună, dar uneori viaţa, pur şi simplu, nu este perfectă ca decoraţiunile de pe Pinterest sau ca selfie-urile cu multe filtre de pe Instagram. De fapt, cineva tocmai mi-a povestit recent drumul ei de la frumos la urât.

Aveam toate motivele să reuşesc în viaţă: un fond pentru studii, doi părinţi creştini care mă iubeau şi o extraordinară soră mai mare care mă adora. Dacă aş fi urmat planul ce mi se aşternea în faţă, până acum aş fi avut o carieră şi probabil propria familie. Însă câteva decizii proaste m-au dus în altă direcţie.

Totul a început în şcoala primară. Eram mică, impresionabilă, în căutare de amuzament şi nu voiam decât să am prieteni. Iniţial, am încercat drogurile uşoare, dar niciodată nu era destul. În cele din urmă, m-am trezit până peste cap în dependenţa de droguri tari, vânând stări euforice, care aproape că m-au costat viaţa. Am fost trimisă să urmez diferite programe, ca să mă pot dezintoxica.

Ca tânără consumatoare de droguri, mă consideram invincibilă. Adevărul este că dependenţa nu ţine cont de rasă, de vârstă, de statut sau de religia în care ai fost crescut. Nu cunoaşte limite. Odată ce te găseşte, te vrea mort. Dar din fericire pentru mine, Dumnezeu nu vede obstacole şi nici limite.

Sunt curată deja de 16 luni şi particip regulat la întâlnirile Dependenţilor de Narcotice Anonimi. Datorită lui Dumnezeu şi grupului meu de susţinere, duc o viaţă frumoasă. Nu e perfectă, dar e numai a mea. Încerc să nu regret trecutul, pentru că, dacă n-ar fi fost acest dezastru care ascundea o binecuvântare, nu aş fi fost smerită. Nu aş fi văzut niciodată nevoia după o Putere mai mare decât eu însămi. Prin acea situaţie critică, am avut ocazia să le întind o mână de ajutor celor săraci şi suferinzi. Lupta mea cu dependenţa mi-a dat o nouă şansă să dobândesc frumuseţe interioară, iar pentru acest lucru voi fi pentru totdeauna recunoscătoare.”

Ceva urât poate deveni frumos. Mobila uzată este populară pe Pinterest. Instagram are filtre pentru a face lucrurile să pară neprelucrate. Putem numi defectele pielii „semne de frumuseţe”. Dumnezeu reanimează lucruri din viaţa noastră care sunt moarte, julite, stricate. Oricare ar fi partea din tine pe care o consideri prea urâtă pentru Dumnezeu, pune-o azi la picioarele Lui. S-ar putea să fii surprinsă de ceea ce poate face El din ea.

Alison Brook

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video