Numele Lui este minunat

Supuneți-vă dar lui Dumnezeu, împotriviți-vă Diavolului, și el va fugi de la voi. Iacov 4:7

Când eram copil, nu mă gândeam niciodată serios la îngeri. Credeam că toți îngerii sunt buni, datorită picturilor pe care le vedeam când mergeam la biserică. Păreau toți niște bărbați îmbrăcați în alb, doar că aveau aripi; deseori vegheau asupra copiilor. Când am mai crescut, am aflat că există și îngeri răi sau duhuri rele, care pot să ne ispitească pe noi, oamenii, luând diferite forme. De asemenea, pot să ne pună gânduri în minte și să ne știe slăbiciunile. La o studiere mai atentă a Cuvântului lui Dumnezeu, am aflat despre începuturile lui Lucifer, care a vrut să uzurpe poziția ocupată de Dumnezeu. „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!” (Isaia 14:12). El a fost și este tatăl minciunii (Ioan 8:44) și a înșelat nu doar a treia parte dintre îngeri (Apocalipsa 12:4), ci și pe strămoșii noștri, Adam și Eva (Geneza 3). Scopul lui este să distrugă omenirea, dar timpul avut la dispoziție este scurt. Este în cunoștință de cauză în ceea ce privește Scripturile și conștientizează iminenta venire a lui Isus. Scriptura îl descrie ca pe un leu care răcnește și caută pe cine să devoreze (1 Petru 5:8). Dacă nu avem o relație strânsă cu Isus și dacă nu ne încredem în făgăduințele Sale, toate acestea sunt de speriat.

Totuși, la anii bătrâneții, am aflat și că Satana încearcă să ne intimideze prin mijloace supranaturale, lată una dintre situațiile prin care personal am trecut: într-o noapte din 2012, am fost trezită de niște sunete ciudate care veneau de dincolo de fereastra dormitorului meu. Părea că cineva calcă pe niște sticle de plastic. M-am uitat pe geam, dar nu am văzut pe nimeni, iar zgomotul s-a oprit. Eram sigură că nu visez și m-a cuprins spaima. Am încercat să mă întorc în pat, dar după o vreme același sunet a început din nou. L-am trezit pe soțul meu și, cu o lanternă, am căutat peste tot. Am rostit o rugăciune și am încercat iar să adorm, dar degeaba. Sunetul s-a auzit din nou și de data aceasta am fost convinsă că era supranatural. Așa că am strigat: „Du-te de aici, în numele lui Isus! Amin!” Și zgomotul a dispărut.

Sunt multe episoade în evanghelii care îl prezintă pe Isus scoțând afară demoni, pe Satana, duhuri rele și îngeri răi. După scoaterea demonului, „toți au rămas înmărmuriți, așa că se întrebau unii pe alții: «Ce este aceasta? O învățătură nouă! El poruncește ca un stăpân chiar și duhurilor necurate, și ele Îl ascultă!»” (Marcu 1:27). I-am mulțumit lui Isus că numele Său m-a ajutat să îi rezist Diavolului.

Aileen L. Young

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video