Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. – 1 Timotei 6:6

A fost odată un muncitor în construcţii, o să îl numesc Bill, care avea întotdeauna o atitudine pozitivă şi avea obiceiul de a-L slăvi pe Dumnezeu pentru orice i se întâmpla. De fapt, prietenii şi colegii îl tachinau cu privire la optimismul lui continuu şi recunoştinţa sa faţă de Dumnezeu.

Într-o zi, în timp ce echipa lui era în pauza de masă pe şantier, Bill s-a aşezat pe o scândură alături de colegi, şi-a scos sacoşa cu mâncare şi a închis ochii ca să mulţumească pentru hrană. Înainte să deschidă ochii, un câine vagabond a venit, i-a înşfăcat mâncarea şi a fugit. Bill a alergat după câine să îşi recupereze punga, dar a trebuit să fugă o distanţă lungă. La un moment dat, a auzit un zgomot puternic în spate. Când s-a uitat înapoi, a văzut un nor uriaş de fum şi moloz deasupra locului unde lucrau. Părea să se fi produs o explozie şi majoritatea muncitorilor din apropiere erau grav răniţi.

Lui Bill i-a părut foarte rău să îşi vadă colegii grav răniţi. Imediat i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a ocrotit şi nu a fost rănit în explozie. Dacă acel câine nu i-ar fi luat mâncarea, iar el nu ar fi alergat după câine, ar fi fost rănit şi el şi ar fi avut mult de suferit.

Prietena mea, te rog, nu uita că, atunci când îţi pui credinţa şi încrederea în Domnul, indiferent ce se întâmplă în viaţa ta, există întotdeauna un motiv pentru care Dumnezeu a permis ca lucrurile să se întâmple aşa. Şi poţi fi sigură că, în final, a fost pentru binele tău. În viaţa aceasta, s-ar putea să nu aflăm sau să nu înţelegem niciodată de ce a trebuit să trecem prin anumite încercări şi tragedii, dar în cer vom înţelege şi Îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru că ne-a făcut să trecem prin acele drame şi greutăţi. Atunci vom afla că, în definitiv, au fost o mare binecuvântare în viaţa noastră şi a celor dragi.

Pavel, care a avut parte de suişuri şi coborâşuri în lucrarea lui, are pentru noi un sfat bun în Filipeni 4:4-7 – „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! […] Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

Ce promisiune frumoasă, de apreciat în vremurile tulburi!

Stella Thomas

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Previous article

Iertare şi refacere

Next article

Uitată

Din aceeași categorie

Chiar dacă unele zile abundă de depresie, de frustrare şi de singurătate, aceste zile îmi dau cea mai mare împlinire. În timp ce mă prind de promisiunile lui Dumnezeu, păşesc prin credinţă şi ştiu că slujesc un Dumnezeu uimitor, care ne vede şi ne cunoaşte adevăratele dorinţe ale inimii.

Ar fi o idee bună să petrecem mai mult timp în rugăciune şi cercetare a sufletului, pregătindu-ne ca marele Medic să ne cureţe de toate păcatele. Să cercetăm Scripturile în căutarea binecuvântatei speranţe şi să aşteptăm cu răbdare revenirea Sa.

Când a ales cine să îl urmeze, Isus căuta oameni adevăraţi care să poată fi schimbaţi de iubirea Lui. Grija, dragostea şi prietenia autentică sunt modalităţi eficiente de a atinge viaţa celor din jur; categoric a fost un punct de tranziţie la viaţa de adolescent şi apoi la celelalte etape.

Să îi cerem lui Dumnezeu libertate şi, îndrumându-ne în direcţia cea bună, El ne va permite să ieşim, pas cu pas, din dificultăţile în care suntem, spre libertate totală!

JOIN THE DISCUSSION