Nevoia de salvare

Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu. – Isaia 43:1

Maşina şi-a continuat drumul cu viteză, lăsând pe şosea un ghem de blană. O trecătoare a luat trupul schilodit şi l-a dus la o clinică veterinară din apropiere. Veterinarul a examinat atent pisoiul şi a dat din cap:

– E foarte afectat. E nevoie de prea mult ca să îşi revină; are microcip, dar nu aparţine nimănui.

Melissa, cea care dusese animalul la veterinar, l-a implorat:

– Dacă îl faceţi bine, îmi iau eu responsabilitatea să am grijă de el şi să îl ajut să se vindece.

Veterinarul a luat în considerare oferta ei, până când o analiză de sânge a scos la iveală faptul că suferea de FIV (imunodeficienţă felină).

– Niciun adăpost nu o să-l ia; nu merită efortul de a îl pune iar pe picioare.

– Vă rog, lăsaţi-l în seama mea! O să am grijă de el, l-a implorat Melissa pe medic.

Şi s-a ţinut de cuvânt. După doi ani, pisoiaşul, pe care ea l-a numit Mikito, a ajuns un pisoi frumos, cu o blană moale, de culoare crem, cu pete maro. Ochii lui ageri şi albaştri atrag atenţia tuturor.

Împrejurările au fost de aşa natură că Melissa l-a adus pe Mikito să locuiască în Maryland. Casa în care trebuia să stea s-a dovedit însă un dezastru pentru el, întrucât se bătea cu celelalte pisici. Ce era de făcut? Acolo nu mai putea să stea. Avea nevoie de o altă casă. Cine să îl ia?

Întrucât eu plângeam după moartea pisoiului meu Ginger, nu mă interesa niciun alt animal de companie, dar cu chiu cu vai i-am dat o şansă. Şi bine am făcut. A devenit tovarăşul meu special, un animal rezervat şi demn, care, în afară de mine, pare să mai iubească puţină lume. Îi mulţumesc Domnului în fiecare zi pentru prezenţa alinătoare a lui Mikito. Cu mine, şi-a găsit o casă pentru totdeauna.

Când m-a găsit Domnul pe mine, şi eu eram grav afectată. Deciziile şi faptele mele nesăbuite îşi culeseseră roadele şi eram descurajată. Isus a spus: „Veniţi la mine. Voi reface ceea ce e stricat şi vă voi da din nou motive de speranţă.” Dar am strigat către El: „Eu nu înţeleg – sunt bolnavă şi nu merit grija şi atenţia Ta.”

Isus a răspuns: „Eu sunt Răscumpărător şi cu asta mă ocup: îi răscumpăr pe cei care sunt într-o situaţie disperată. Sunt Vindecător şi îi tămăduiesc pe păcătoşii bolnavi şi îi fac din nou întregi. Crede-Mă, şi îţi voi da o casă alături de Mine pentru totdeauna!”

Marilyn Petersen

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor