Un vis împlinit

Henry Ford

Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel, ca să căpătaţi premiul! (1 Corinteni 9:24)

Indiferent de visul pe care îl ai, îţi recomand cu căldură să nu te dai bătut. Cu încredere în Creatorul Tău, mergi mai departe! Fii ambiţios şi ridică-te deasupra circumstanţelor! Avem suficiente exemple că se poate. Luptă pentru visul tău, pentru că, dacă este voia Domnului Isus, îl vei îndeplini. Ţine minte: „Un om sărac nu este un om fără bani. Un om sărac este cel ce nu are niciun vis.” (Henry Ford)

Dragă cititorule, în această dimineaţă frumoasă îţi propun să meditezi împreună cu mine la viaţa unui mare industriaş american, şi anume Henry Ford. Acesta a murit în 7 aprilie 1947, dar viaţa şi filosofia lui de viaţă au influenţat numeroase generaţii. Copil de fermier, fără prea multă pregătire şcolară, a învăţat meseria de mecanic auto, visând să îşi creeze propria marcă de autovehicule. În ciuda numeroaselor eşecuri, prin muncă asiduă a reuşit să aducă fericirea în multe familii americane.

Mi-a plăcut la acest mare industriaş perseverenţa pusă în practică. Nu s-a lăsat păgubaş după primul eşec. A muncit mult pentru a-şi îndeplini visul. La sfârşitul vieţii lui, industria constructoare de maşini avea o față complet nouă.

Când mă gândesc la o misiune dusă la bun sfârşit, mă gândesc însă la Isus. Deşi a întâmpinat multe probleme, nu S-a dat bătut. De multe ori, viaţa ne oferă lecţii importante, chiar dacă unele sunt dureroase. Avem însă o mângâiere în Scriptură, şi anume că nicio încercare nu ne este dată fără puterea de a trece peste ea cu succes.

Valentin Calinovici, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video