Refuză înfrângerea

Petre Andrei

Chiar dacă aveţi de suferit pentru neprihănire, ferice de voi! N-aveţi nicio teamă de ei si nu vă tulburaţi! (1 Petru 3:14)

Viaţa este uneori nedreaptă. în ciuda cuminţeniei şi a eforturilor noastre, s-ar putea ca răsplata să fie uneori pedeapsă. Te vei da bătut? Alegere. Îţi aparţine. Eu te încurajez să îl iei pe Isus de mână şi să mergi mai departe spre ţintă.

Petre Andrei s-a născut pe 29 iunie 1891 în Brăila. A urmat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu” din oraşul natal, iar în 1910, după ce a obţinut singura bursă disponibilă pentru acel an, a început cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie ale Universităţii din Iaşi. A obţinut apoi o nouă bursă pentru continuarea studiilor doctorale şi s-a specializat la Universitatea din Berlin şi la Universitatea din Leipzig, frecventând cursurile predate de Wilhelm Wundt, Eduard Spranger, Ernst Cassirer şi K. Schmidt.

Deşi era scutit de serviciul militar, fiind orfan de tată şi singurul susţinător al familiei, s-a înrolat ca voluntar în timpul Primului Război Mondial. A participat la luptele de la Oituz, Slănic şi Valea Caşinului, distingân-du-se prin acte de bravură, fiind decorat cu „Steaua României” „Coroana României” şi „Crucea de război cu bare”.

A fost numit subsecretar de stat la Departamentul Agriculturii şi Domeniilor (1930-1931), subsecretar de stat la Ministerul Instrucţiunii Publice şi Cultelor (1932-1933) şi ministru al Educaţiei Naţionale (1938-1940).

Schimbarea regimului politic a dus la scoaterea lui din învăţământul superior, fiind urmărit, anchetat şi persecutat. A ales să îşi pună capăt zilelor.

Teodor Andy, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor