Despre sacrificiu

John Nevins Andrews – misionar adventist

… Vai de mine dacă nu vestesc Evanghelia! (1 Corinteni 9:16 u.p.)

Eşti gata să sacrifici din timpul şi resursele tale pentru răspândirea credinţei pe care o ai? Oferă-I astăzi lui Dumnezeu ceva din ceea ce ai primit ca binecuvântare!

John Andrews a trebuit să renunţe la şcoală la o vârstă fragedă din motive de sănătate. Fiind o persoană autodidactă, a învăţat singur, a studiat Biblia şi L-a acceptat pe Hristos. Atunci şi-a găsit scopul în viaţă. Preţuind Biblia, a învăţat să citească în limbile greacă, latină şi ebraică.

Andrews a fost un om pentru care misiunea a reprezentat viaţa sa. Călătorea mult pentru a răspândi Evanghelia şi adevărul advent.

Folosind un cal, a parcurs 965 de kilometri în şase săptămâni. În timpul zilei predica, iar noaptea până târziu scria pentru Review. A fost ajutat de familia White şi de fraţii de credinţă să se recupereze din cauza extenuării. După trei luni, şi-a putut continua drumul spre casă.

John Nevins Andrews a fost primul misionar oficial al Bisericii Adventiste din Statele Unite trimis în Europa. Ellen White le-a spus europenilor despre el că „este cel mai capabil om pe care vi l-am trimis”. Chiar dacă Andrews a început o viaţă nouă în Europa, vechile obiceiuri au rămas, iar sacrificiul pentru misiune a continuat. A avut noi probleme de sănătate din cauza efortului prea mare.
Andrews putea să recite întreaga Biblie din memorie. A murit la 54 de ani, după ce a trăit pentru răspândirea mesajului advent.

Flavius Ardelean, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor