Soldat pentru Hristos

Andre Maurois – scriitor francez

Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna. (Iuda 3)

Aşa cum evreul alsacian Andre Maurois s-a înrolat şi a slujit armatei franceze în Primul Război Mondial, şi noi putem să ne înrolăm în armata lui Dumnezeu şi să Îi slujim, ca să primim mântuirea.

Andre Maurois, născut la 26 iulie 1885, a fost scriitor, eseist şi istoric francez. A devenit cunoscut şi datorită biografiilor scrise: Honore de Balzac, Shelley, Chopin, Benjamin Franklin.

Maurois şi-a făcut educaţia la Rouen, în Normandia. După ce a luat licenţa în litere, s-a ocupat o perioadă de conducerea uzinei pe care o deţinea familia sa.

În timpul Primului Război Mondial, s-a înrolat în armata franceză şi a servit ca interpret, apoi ca ofiţer de legătură cu armata britanică. Primul său roman, Tăcerile colonelului Bramble, s-a caracterizat printr-un acut realism social şi o critică a societăţii contemporane. Romanul a avut succes în Franţa şi a fost tradus rapid în Regatul Unit.

La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, Maurois a fost numit observator oficial francez ataşat la Cartierul general britanic. În calitatea sa, a urmat armata engleză în Belgia. După demobilizare, a plecat în Canada, unde a scris despre experienţele sale de pe front.

În 1967, după o lungă carieră de scriitor, Maurois moare la Neuilly-sur-Seine, lângă Paris, unde este şi înmormântat.

Angi Cojocaru, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video