Oamenii au nevoie de oameni

Felix Hoffmann – inventatorul aspirinei

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

Aceasta este istoria pe scurt a longevivului medicament numit aspirină. Spiritual vorbind, oamenii au nevoie de oameni şi, împreună, de Dumnezeu. Ce faci astăzi este foarte important pentru că tu poţi schimba viaţa multor oameni. Trebuie să laşi ceva în urma ta. Trebuie să fie neapărat ceva folositor. Dacă pe mine m-a ajutat, sigur te va ajuta şi pe tine.

După accidentul vascular cerebral, viaţa mea a depins de medicamentul-minune. A fost doar începutul luptei. Medicii m-au încurajat spunându-mi că un comprimat de aspirină luat zilnic va preveni un alt accident vascular.

Inventatorul oficial al aspirinei a fost germanul Felix Hoffmann. Întimp ce căuta o metodă curativă pentru reumatismul tatălui său, Hoffmann a sintetizat chimic o formă stabilă de pudră de acid acetilsalicilic. Compusul a devenit ingredientul activ dintr-un produs farmaceutic minune: aspirina. În6 martie 1899, Compania Bayer a înregistrat aspirina ca marcă protejată.

Dar ce legătură a fost între Bayer şi Hoffmann? Friedrich Bayer şi Johann Friedrich Weskott au fondat Friedrich Bayer & Co. În 1863, pentru a fabrica vopsele. Pe 6 mai 1880, Bayer a murit. În aprilie 1894, Felix Hoflmann s-a alăturat Friedrich Bayer & Co., el fiind unul dintre chimiştii lui Bayer care a descoperit aspirina. Hoffmann şi-a completat studiile farmaceutice la Universitatea din Miinchen. După descoperirea acidului acetilsalicilic pur, acesta a devenit conducătorul departamentului farmaceutic al Companiei Bayer.

Dragoş Mateciuc, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor