Și tu poți să faci ceva!

William Morton

Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi bogăţia, nici cei învăţaţi bunăvoinţa, ci toate atârnă de vremuri şi de împrejurări. (Eclesiastul 9:11)

Şi tu poţi contribui la bunăstarea omenirii, acesta fiind singurul lucru care îţi va aduce fericirea. Astăzi, caută-L pe Dumnezeu şi nu succesul efemer după care aleargă atât de mulţi oameni!

Succesul are mai multe faţete. În opinia oamenilor, succesul înseamnă bani, renume, aplauze; în opinia lui Dumnezeu, succesul înseamnă să descoperi misiunea pe care o ai pe acest pământ.

La 30 septembrie 1846, a avut loc prima operaţie cu anestezie din lume, fapt datorat lui William Thomas Green Morton, un medic pe care îl chinuia faptul că oamenii sufereau şi se zvârcoleau de durere în timpul intervenţiilor chirurgicale. El îşi dorea ca o simplă extracţie de măsea să nu îl facă pe pacient să îndure atâta durere.

Morton a testat substanţe ca opiul şi altele, fără a obţine însă rezultatul dorit. Într-o zi, l-a întâlnit pe profesorul Charles Jackson de la care a aflat de proprietăţile eterului. A efectuat o mulţime de experimente pe el şi pe animale, iar în 1846 a efectuat prima operaţie cu anestezie din lume. Iată ce a povestit: „Bolnavul leşinat este insensibil de-a lungul exciziei tumorii şi apoi reînvie nevătămat.” Totuşi în timpul vieţii lui, munca nu i-a fost recunoscută. Morton a murit la doar 48 de ani, iar ultimele lui cuvinte au fost: „Deşi din punctul de vedere al lumii sunt un eşec, eu sunt mai mult decât mulţumit de faptul că am putut contribui cu ceva la bunăstarea omenirii.”

Andreea Farcaş, Reghin

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video