Teoria fără trăire

Franz Liszt – compozitor, pianist

De aceea daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa. (2 Petru 1:5)

Noi, ca mesageri ai speranţei în Cel care va să vină, cu cât mai mult ar trebui să ne gândim şi să cercetăm dacă viaţa noastră este într-adevăr modelată de principiile în care credem pentru ca prin orice vorbă sau faptă sau cânt să dovedim că suntem fiii şi fiicele Celui Atotputernic?

Se spune adeseori: „Una zici, alta faci.” Sau: „Teoria ca teoria, dar practica ne omoară.” E ciudat că acceptăm unele idei despre viaţă şi succes, şi totuşi nu le punem în aplicare. Transpunerea unor principii în viaţa cotidiană necesită ieşirea din cadrul obişnuit pe care credem că îl controlăm.

Franz Liszt, născut în data de 22 octombrie 1811, a fost un mare muzician. Era mereu nemulţumit de nivelul său de cultură, deşi contemporanii îl considerau una dintre minţile cele mai luminate ale Europei. Se spune despre el că muncea serios, activitatea bogată şi neostenită desfăşurată de-a lungul vieţii stârnind uimirea biografilor săi. Această capacitate de muncă aproape fără limită i-a adus rezultate minunate. La un concert, ascultătorii au mărturisit despre Liszt: „Puternic artist, mare în lucruri mari, întotdeauna sublim în lucrurile mărunte.”

Artistul a scris câteva cuvinte demne de luat aminte: „Mesagerul frumosului în artă nu trebuie să o reprezinte doar prin puterea inteligenţei sau a fanteziei creatoare şi a inspiraţiei, ci şi prin propria viaţă; să-şi pună în concordanţă cântul şi vorba cu gândirea şi fapta.”

Iulia Toma, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video