Fii diferit!

Pablo Picasso – promotor al cubismului

Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o află. (Matei 7:13,14)

Dacă toată lumea merge pe calea largă, tu mergi pe calea strâmtă. Fii diferit! Dumnezeu te-a creat o fiinţă specială şi unică. Roagă-L să te ajute să descoperi ceea ce poţi să oferi original lumii.

În clasa întâi, primul test la care învăţătoarea îi supune pe copii este acela de a desena ceva din imaginaţia lor. Toţi copiii desenează o casă cu două ferestre şi o uşă în mijloc, dar în cazul micuţei Miriam lucrurile nu au stat la fel. Ea a desenat un cal. Când învăţătoarea a întrebat-o de ce a desenat un cal, micuţa i-a răspuns: „Asta mi-a venit în minte şi am vrut să fie ceva diferit.”

Ca şi alţi artişti de succes, Pablo Picasso a fost încurajat de părinţii lui să se dedice domeniului artei. Tatăl său. Jose Ruis Blasco, a fost instructor de desen la Escuela des Bellas Artes şi pictor de păsări. Blasco a început să-i predea fiului său lecţii de desen încă din copilărie, iar acesta a avut ca subiect predilect coridele.

La vârsta de 11 ani, micul Pablo a pictat o serie de 15 portrete. Datorită talentului său, încă înainte de vârsta de 15 ani, a fost admis la Academia de Arte, la o clasă de nivel superior, cu specializare în arta clasică. A participat însă foarte rar la cursuri. Încă de pe atunci, Pablo Picasso a început să manifeste nevoia de a fi pictor independent. După mulţi ani, el a promovat cubismul, un curent nou pentru lumea artistică, chiar revoluţionar.

Ingrid Bob, LTA, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor