Ești liber

Ziua Internaţională pentru Abolirea Sclaviei

Deci, dacă Fiul vă va face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi. (Ioan 8:36)

Astăzi, când vei dori să faci o alegere, gândeşte-te că Isus a venit să ne elibereze. Meditează la sacrificiul enorm pe care L-a făcut pentru ca tu să ai libertatea de a trăi o viaţă frumoasă!

Poveştile despre sclavi ne par ireale, mai ales când ne este prezentată câte o istorie cu stăpâni lipsiţi de milă. Din păcate, sclavia a apărut de foarte mult timp şi încă este prezentă în zilele noastre, sub diferite forme.

Cred că Adam a fost primul bărbat care a devenit rob. El a fost rob al păcatului, iar de atunci, sistemul acesta s-a lărgit şi i-a cuprins pe toţi oamenii.

În Biblie, citim despre Avraam că avea robi (Eliezer, Agar), iar despre Iosif aflăm că a fost vândut ca sclav.

Isus spune că nu putem sluji la doi stăpâni. În zilele noastre nu ne mai numim robi, sclavi sau slugi, însă, de multe ori, îl lăsăm pe cel rău să ne conducă viaţa. Iar lucrul acesta este mai grav decât traficul cu persoane, pentru că sufletul nu se poate cumpăra, dar se poate vinde.

Cea mai bună veste este eliberarea din sclavia păcatului. Ne putem bucura pentru că Adevărul ne face să fim liberi. Liberi de orice griji, de orice întristări, liberi să iubim şi să existăm.

Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video