Un plan măreț

Nicholas James Vujicic – vorbitor motivational

Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. (1 Corinteni 1:27 u.p.)

Dacă ţi se întâmplă vreodată să priveşti la defectele tale, la greutăţile prin care treci sau la lipsurile pe care le ai, aminteşte-ţi de Nick! El e dovada vie a faptului că nu există limite în dezvoltarea noastră decât cele impuse de noi înşine. Dumnezeu te poate înălţa pe culmi la care n-ai visat.

Probabil că ai trăit sentimentul de a nu fi acceptat intr-un anumit grup sau de a fi mar-ginalizat. Acelaşi sentiment, însă mult mai adânc, l-a avut şi Nick Vujicic, cunoscut azi ca vorbitor motivational.

Pe data de 4 decembrie 1982, Nick s-a născut cu o boală foarte rară, caracterizată prin absenţa tuturor celor patru membre. Nick a dus lupte foarte grele în copilărie, frământându-se să înţeleagă dacă viaţa lui are vreun rost. Doborât de dificultăţi, a avut chiar şi o tentativă de suicid. Ceea ce l-a oprit a fost dragostea pentru părinţii lui. Dragostea l-a ajutat să îşi păstreze credinţa şi să accepte că, deşi Dumnezeul căruia I se ruga să facă un miracol şi să îi crească braţe şi picioare îl iubea, El nu avea să îi ofere miracolul cerut.

Nick şi-a acceptat handicapul şi a fondat o organizaţie nonprofit, Life without limbs („Viaţa fără membre”), la vârsta de 17 ani. A absolvit cursurile Universităţii Griffith, cu specializare în contabilitate şi planificare financiară. Visul lui de a fi soţ s-a îndeplinit în august 2010, când prietena lui, frumoasa Kanae Miyahara, i-a acceptat cererea în căsătorie.

Elvira Rimescu, Motru (Gorj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video