Cum vrei să îţi fie viitorul?

Căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” (Evrei 13:5)

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în anumite părţi din Norvegia era foarte greu să găseşti alimente. O anumită familie, pentru a evita ca fiul lor de nouă ani să moară de foame, l-au dat pe mâinile unui cioban pentru ca băiatul să îl ajute să aibă grijă de animale şi, în schimb, ciobanul să îl hrănească pe perioada verii. Într-o zi, după o zi lungă şi grea de muncă, ciobanul i-a poruncit băiatului să meargă să caute două capre care se pierduseră. Câteva decenii mai târziu, amintindu-şi despre această experienţă, el scria: „În timp ce mă îndreptam spre dealuri, m-am simţit nefericit…, uitat de familie şi convins că nimeni nu era interesat de soarta mea. […] Afară ploua şi, când ploaia îmi uda faţa, ea se făcea sărată, se amesteca cu lacrimile mele. Eram foarte singur, uitat de toţi!” Gândirea lui copilărească, naivă, simplă nu îl lăsa să vadă dincolo de dealuri sau de păscutul caprelor. El avea un Dumnezeu uimitor, care îi purta de grijă.

Odată cu trecerea anilor, tânărul acesta a trecut peste greutăţile din copilărie şi a devenit unul din cele mai influente personaje din Biserica Adventistă. El a slujit ca pastor, misionar, profesor şi administrator. A ocupat diverse posturi în Africa, Europa şi America de Nord. El şi-a consolidat pregătirea academică, obţinând un doctorat la una din cele mai prestigioase universităţi din Germania: Tubinga. În cele din urmă, el a fost numit preşedinte al Conferinţei Generale a adventiştilor de ziua a şaptea, poziţie pe care a ocupat-o timp de unsprezece ani (1999–2010). Copilul pe care nu l-a putut hrăni familia lui era Jan Paulsen.

Cum a reuşit pastorul Paulsen să îşi croiască drum în ciuda dificultăţilor? Cheia succesului lui a fost încrederea în făgăduinţa divină: „Nu te voi lăsa şi nici nu te voi părăsi” (Let Your Life to Shine [Viaţa ta să strălucească]). Deşi se simţea singur, adevărul este că Dumnezeu a fost întotdeauna cu el. Ştiai că prezenţa divină care este cu tine va fi motorul care te va ajuta să îţi învingi limitele? Dacă Dumnezeu este cu tine, lumina pe care a pus-o în tine va străluci. Cine ştie dacă El nu vede deja în tine un viitor preşedinte…

#Dumnezeuestecumine

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor