Leul nu este decât un câine

Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. (2 Corinteni 11:14)

În oraşul Louhe din China, s-a anunţat deschiderea unui parc zoologic care, printre alte atracţii, promitea să aducă nişte lei africani magnifici. O doamnă a hotărât să îşi aducă fiul de şase ani în parc, pentru a i-l arăta pe „regele junglei”.

După ce au străbătut mare parte din zoo, în cele din urmă au ajuns la pavilionul cu lei. Totul a mers de minune, dar, dintr-odată, în loc să ragă puternic, leul nu a făcut altceva decât să latre. Să latre? Da! un leu care lătra sau, mai bine-zis, un câine care vroia să pară leu. „Cei de la grădina zoologică vor să ne înşele – declară doamna. Ei încearcă să deghizeze câinii în lei.” Doamna şi toţi ceilalţi vizitatori au vociferat împotriva acestei escrocherii. Când responsabilul parcului a fost întrebat ce se întâmplă, el a spus că aveau mai mulţi lei, dar că aceştia erau într-un centru de reproducere şi că acel câine era al unui angajat, care l-a lăsat în cuşca leului din motive de siguranţă.

Poate te întrebi cum poate cineva să confunde un leu cu un câine? Când ai ocazia, caută pe Google mastifful tibetan şi vei vedea că trebuie să te uiţi bine pentru a găsi cele şapte diferenţe care există între un câine din această rasă şi un leu.

Când vine vorba de înşelat oamenii, nu există persoană mai abilă ca Satana. De fapt, primul lucru pe care l-a făcut el pe când trăia în liniştea Edenului a fost să o amăgească pe Eva (Geneza 3:13). El a înşelat-o spunându-i că va fi ca Dumnezeu, dar nu a putut face acest lucru. Promisiunile Diavolului sunt doar iluzii false, miraje, cuvinte seducătoare care ne fac să vedem un paradis acolo unde este doar durere şi plânset.

Faptul că ştim dinainte că Satana este un mare amăgitor ne face să avem un avantaj asupra lui. Deşi se prezintă deghizat ca un înger de lumină, el nu va putea să îi amăgească pe aleşii Domnului. Noi, tu şi cu mine, ştim că acest leu nu este decât un câine.

#deschideochii

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video