El iartă şi uită

Eu, Eu îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale. (Isaia 43:25)

Te chinuie uneori amintirea păcatelor tale din trecut? Ei bine, să ştii că nu eşti singurul. Odată, împăratul David, chinuit de un complex de vinovăţie, a crezut că viaţa lui era „ca pământul uscat de seceta verii” (Psalmii 32:4); amintirea fărădelegilor lui îl afunda atât de adânc în depresie, încât toată ziua a plâns. Este adevărat că pocăinţa a făcut să dispară durerea pentru păcatul lui. Atunci când ne mărturisim greşelile, „cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui” (vezi Psalmii 32:10) şi dragostea lui Dumnezeu alungă teama care ne paralizează (1 Ioan 4:18). Relatarea următoare te va ajuta să înţelegi mai bine ce este iertarea.

După ce a comis un păcat foarte grav, torturat de durere şi tristeţe, un tânăr a apelat la Domnul. Desigur, Dumnezeu, „care nu oboseşte iertând” (Isaia 55:7), l-a iertat. Dar, deși trecuseră câţiva ani, tânărul continua să fie neliniştit din cauza greşelii lui. Amintirea faptelor lui rele îi chinuia duhul fără încetare, ca o scenă sumbră dintr-un film. În adunarea lor a venit o doamnă care spunea că poate comunica personal cu Dumnezeu. Tânărul, încercând să scape de remuşcare, a mers să o vadă, i-a povestit situaţia lui şi i-a cerut să vorbească cu Dumnezeu despre acest lucru. În ziua următoare, a sunat-o şi a întrebat:

– Soră, aţi vorbit cu Dumnezeu despre situaţia mea?

– Da, răspunse doamna.

– L-aţi întrebat dacă am păcătuit?

– Desigur; mi-a spus că da, ai păcătuit.

– V-a spus care este păcatul meu?

– Nu. Când L-am întrebat, mi-a spus că nu şi-l mai aminteşte, pentru că te-a iertat.

Ce minunat! Dumnezeu nu doar că te-a iertat, ci mai mult, El nu Îşi mai aminteşte de păcatul tău! El i-a spus lui Isaia: „Eu, Eu îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale” (Isaia 43:25). El „va călca în picioare nelegiuirile noastre şi va arunca în fundul mării toate păcatele” (Mica 7:19). Isus iartă şi uită. De aceea, nu-ţi mai aminti nici tu de greşelile tale şi bucură-te de simţământul că eşti iertat de Dumnezeu.

#iertarealuiDumnezeu #Dumnezeuiartăşiuită

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video