Adevărata frumuseţe

Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă. (Proverbele 31:30)

Într-o societate teleghidată, obsesia pentru perfecţiunea fizică a devenit durerea noastră cotidiană. Conform unui studiu citat într-un articol din revista Glamour, în medie treizeci de minute pe zi, femeile obişnuiesc să aibă gânduri negative cu privire la aspectul lor fizic. În acelaşi articol se face aluzie la un alt studiu realizat de Universitatea Centrală din Florida, care ne arată că 50% din fetiţele cu vârste între trei şi şase ani ar vrea să schimbe anumite lucruri la trupul lor!

Desigur că nu este nimic rău în a fi printre primii cincizeci cei mai frumoşi oameni din revista People. De exemplu, Biblia ne vorbeşte despre Sara, Rebeca, Rahela, Abigail, Bat-Şeba, Tamar, Estera şi altele; cu toate au fost nişte femei foarte frumoase. Despre Estera se spune că Hegai i-a dat „toate cele trebuincioase pentru gătit” (Estera 2:3). Ellen White spune că „noi trebuie să fim conştienţi de impresia pe care o lăsăm asupra celor din jur prin aspectul nostru” (Daughters of God, cap. 14, p. 158).

Dar problema este că foarte mulţi consideră că aspectul fizic este primordial, uitând astfel că „frumuseţea este deşartă” (Proverbele 31:30) şi că se pierde odată cu trecerea anilor. Cred că merită să medităm puţin la definiţia dată de câştigătoarea de Oscar, Lupita Nyong’o, pentru frumuseţe. Ea nu posedă trăsăturile tradiţionale ale frumuseţii, pe care ni le impune societatea noastră. Pielea ei „întunecată ca noaptea”, aşa cum afirma chiar ea, a făcut-o să se simtă complexată şi să îi fie teamă. În fiecare seară îi cerea lui Dumnezeu să îi albească pielea şi suspina în speranţa că, atunci când se va trezi, tenul ei va fi mai luminat. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Atunci Lupita a înţeles că „frumuseţea nu este ceva ce poţi să obţii, ci ceva ce trebuie să faci tu. Nu te poţi baza pe aspectul tău pentru a izbuti în viaţă. Compasiunea este adevărata frumuseţe.”

Pare că Lupita ştia de cuvintele lui Petru: „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară […], ci omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:3-5).

#frumuseţeinterioară #ceconteazăcuadevărat

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor