Salvaţi soldatul…

Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat şi a răscumpărat pe poporul Său. (Luca 1:68)

Saving Private Ryan (Salvaţi soldatul Ryan) este unul dintre cele mai impresionante filme pe care le-am văzut. Filmul se învârte în jurul personajului James Francis Ryan, care s-a înrolat împreună cu cei trei fraţi ai săi pentru a merge pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când generalul George Marshall aude că trei din cei patru fraţi Ryan au murit pe front, el ia măsurile necesare pentru ca o escadrilă de elită, formată din şase soldaţi, sub ordinele căpitanului John Miller, să meargă să-l salveze pe James, singurul supravieţuitor dintre cei patru fraţi. Între timp, apare o mică problemă: James a dispărut în plină luptă într-un loc din Normandia, Franţa, şi nimeni nu ştie exact unde să-l găsească.

De ce să rişti viaţa a şase oameni pentru a salva o singură persoană? Pentru că situaţia lui Ryan, ca unic fiu în viaţă al unei mame văduve, făcea din el un personaj foarte special. Miller şi-a început misiunea de a-l căuta pe tânăr în mijlocul luptei feroce. Operaţiunea de salvare le cerea participanţilor mult sacrificiu, ca timp şi resurse, curaj, şi toate acestea pentru a salva un om pe care nici măcar nu-l cunoşteau! La un moment dat, Miller a spus restului echipei: „Sper ca acest Ryan să merite toată această osteneală.” Toţi membrii echipajului de salvare, inclusiv Miller, şi-au pierdut viaţa; dar, la sfârşitul povestirii, prin sacrificiul lor, ei reuşesc să-l salveze pe soldat.

Ştiai că, la fel ca soldatul Ryan, tu eşti un personaj foarte special? De aceea, atunci când cazi în mâinile vrăjmaşului, Dumnezeu mobilizează tot cerul pentru a te salva. Chiar şi Fiul lui Dumnezeu a coborât pe acest oribil câmp de luptă şi a plătit cu viaţa Sa preţul de răscumpărare, murind pe cruce.

Isus, ca și căpitanul Miller, dorește ca noi să facem ceva de valoare cu viaţa pe care am primit-o prin moartea Sa! „El S-a dat pe Sine Însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune” (Tit 2:14).

Pentru că am fost scăpaţi, Salvatorul îşi doreşte cu ardoare să luăm decizia de a face ceva care să merite osteneala: adică să facem binele.

#făbinele #Isusm-asalvat

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor