Poemul lui Dumnezeu

Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus. (Efeseni 2:10)

Marc Quinn s-a străduit să uimească lumea cu excentricităţile lui sculpturale, ca, de exemplu lucrarea în care şi-a sculptat propriul cap şi l-a umplut cu patru litri jumătate din sângele propriu. Dar opera care i-a lăsat pe toţi cu gura căscată este „Sirena”, o sculptură în aur masiv al supermodelului Kate Moss. Această statuie în aur are meritul de a fi cea mai mare care a fost realizată din vremea faraonilor din Egipt şi până astăzi. Ea are mai bine de cincizeci de kilograme de aur şi valorează trei milioane de dolari.

Ce credea Quinn expunând o operă de artă atât de scumpă? Iată răspunsul lui la această întrebare, acordat postului de televiziune britanic, BBC: „M-am gândit […] să fac o sculptură a persoanei care reprezintă idealul de frumuseţe în acest moment.”

Bine, nu ştiu care e părerea ta, dar eu personal sunt sigur că nu mă potrivesc cu „idealul de frumuseţe” al lui Quinn; de asemenea, mă resemnez să-mi pierd orice speranţă că acest sculptor englez va face vreodată o imagine a chipului meu asimetric. Acum, să nu credeţi că asta mă deprimă. Deloc!

Chiar dacă nu îndeplinim condiţiile cerute de Quinn, noi suntem capodopera celui mai minunat artist al universului: Dumnezeu Însuşi. Aceasta declară şi apostolul Pavel: „Căci noi suntem lucrarea Lui” (Efeseni 2:10). Atenţia mi-a fost atrasă puternic de termenul grec tradus prin „lucrarea”. Pavel foloseşte cuvântul póiema. Vezi ceva aici? Sunt sigur că da. Termenul „poem” derivă din póiema.

Noi suntem un poem scris chiar de mâna Domnului! Apropiaţii şi prietenii noştri pot să citească pe parcursul vieţii tale cea mai preţioasă poezie compusă de Dumnezeul cerului. „Noi suntem lucrarea Lui”, în consecinţă, viaţa noastră, respiraţia noastră, gândurile noastre, toate trebuie să declare lumii măsura harului divin.

Ca făpturi create de Domnul, valoarea noastră e infinită, pentru că suntem o operă de artă a maiestăţii divine. Noi suntem chiar chipul lui Dumnezeu în această lume palidă. William Shakespeare exprima caracterul nostru unic în următoarele cuvinte: „Ce operă de artă este fiinţa umană! Ce nobleţe în gândire! Cât de infinit în aptitudini! Cât de expresiv şi de admirabil în formă şi în mişcare!”

#eusuntuncopilalluiDumnezeu #creatdupăchipulSău

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video