Creştini, ieşiţi afară!

Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. (Marcu 16:15)

În faţa unei biserici se adunase o mulţime de oameni, fluturând pancarte pe care scria: „Toţi creştinii, afară! Creştini, ieşiţi afară!” Un trecător se opri lângă ei şi îl întrebă pe un demonstrant:

– Prietene, ce v-au făcut aceşti creştini? Aceşti oameni nu au făcut niciun rău nimănui.

– Ştiu! Eu nu am nimic împotriva creştinilor. De fapt, noi ne-am adunat aici pentru că recunoaştem faptul că ei nu sunt nişte persoane rele.

– Şi atunci, de ce aveţi aceste pancarte pe care scrie: „Toţi creştinii, afară!”?

– Pentru că dorim ca ei să iasă din casele şi din bisericile lor şi să ne înveţe Evanghelia lui Isus Hristos.

În ciuda faptului că Isus spune că noi suntem lumina lumii şi că este de datoria noastră să ducem solia mântuirii tuturor locuitorilor acestei planete, întotdeauna au existat oameni care au reuşit să îşi ascundă viaţa de creştin şi să evite să le prezinte şi altora credinţa lor. Mulţi s-au convertit în pustietate.

Primul eremit creştin a fost Pavel Tebeul (228–342). Pe când avea doar cinci ani, Pavel s-a închis într-o pivniţă şi a rămas acolo până în anul 340. Timp de aproape patru decenii a trăit fără a relaţiona cu semenii! Simeon Stilitul este un alt exemplu clasic al acestui gen de creştin. După ce a trăit ca un pustnic timp de mai bine de zece ani, Simeon „s-a urcat pe o columnă înaltă de 18 metri, cu un diametru de un metru şi jumătate”, şi a locuit acolo aproape patruzeci de ani. Un călugăr pe nume Acepsimio s-a izolat atât de mult de societate, iar după ce a ieşit din izolare, era atât de cocoşat şi avea o înfăţişare atât de sălbatică, încât un cioban l-a confundat cu un lup şi l-a ucis.

Porunca lui Isus a fost: „Mergeţi în toată lumea”, nu „ascundeţi-vă de lume”. El doreşte ca noi să ieşim şi să ducem „vestea bună” a Evangheliei. Pavel îi spune tânărului Timotei: „Propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp” (2 Timotei 4:2). Oare este nevoie ca tovarăşii tăi de învăţătură, de muncă sau de sport să îţi spună să încetezi să te mai ascunzi după perdea pentru a le predica? Tu ai solia mântuirii în mâinile tale. O vei pune la dispoziţia celor care strigă: „Creştini, ieşiţi afară!”?

#dămărturie #propovăduieşteEvanghelia

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video