Eşti iertat

Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui. (1 Ioan 2:12)

Ernest Hemingway, câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură din anul 1954, a scris în povestea lui The Capital of The World (n.tr. Capitala lumii), următoarea relatare: „Acolo, în Madrid, sunt nenumăraţi băieţi cu numele Paco, diminutivul lui Francisco. Cu intenţii bune, dar cu o aromă fină de glumă madrilenă, un anume tată a mers în capitală şi a publicat următorul anunţ la rubrica de anunţuri personale a ziarului Le Libéral: «Paco, vino să ne întâlnim la hotelul Montana marţi dimineaţă. Eşti iertat! Tata.» Ca răspuns la acest anunţ, a fost nevoie să se apeleze la o escadrilă a Gărzii Civile pentru a-i răspândi pe cei opt sute de tineri care au răspuns chemării.” Se pare că foarte mulţi tineri au nevoie să audă fraza: „Eşti iertat.” Văzând această nevoie, Isus a pus o pancartă, scrisă cu propriul Lui sânge, pe care scrie: „Întoarce-te acasă. Eşti iertat.” Nu mai ai niciun motiv să fugi de Dumnezeu, toate păcatele tale au fost şterse. Cuvintele lui Isus adresate slăbănogului îţi sunt adresate şi ţie astăzi: „Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate” (Matei 9:2). Nu te descuraja! Tu nu trebuie să mai trăieşti chinuit de amintirea greşelilor tale, nu mai este nevoie să mergi pe drumul chinuitor al complexului de vinovăţie care îţi adânceşte agonia arzătoare.

În Calea către Hristos, o lucrare clasică a literaturii creştine, Ellen White declară: „Voi sunteţi păcătoşi. Voi nu puteţi face ispăşire pentru păcatele din trecut, nu vă puteţi schimba inima şi nu o puteţi sfinţi. Dar Dumnezeu făgăduieşte că va face toate acestea pentru voi, prin Domnul Isus Hristos. Credeţi această făgăduinţă! Mărturisiţi-vă păcatele şi predaţi-le lui Dumnezeu. Doriţi-vă să Îi slujiţi. Îndeplinind întocmai acest lucru, Dumnezeu va îndeplini faţă de voi Cuvântul Său. Dacă credeţi făgăduinţa – crezi că eşti iertat şi curăţit –, atunci Dumnezeu transformă credinţa voastră în realitate” (Calea către Hristos, cap. 6, p. 51). Nu ţi se pare uimitoare această declaraţie?

Acum, nouă tuturor care am acceptat iertarea, Dumnezeu ne spune: „Vorbiţi bine Ierusalimului şi strigaţi-i că robia lui s-a sfârşit, că nelegiuirea lui este ispăşită” (Isaia 40:2). Este de datoria noastră să spunem tuturor că Dumnezeu i-a iertat deja, că şi pentru ei există un loc în casa Tatălui din cer. Crezi că pe parcursul acestei zile, cel puţin opt sute de persoane aleargă la Dumnezeu în căutarea iertării?

#Dumnezeuneoferăiertare #păcateleîmisuntiertate

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor