Da, Dumnezeu există!

Cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. (Evrei 11:6)

Totul pare să indice că în cele din urmă, plaga fatală îşi atinsese obiectivul ei ciudat: ca oamenii să uite. Dar ce să uite? Gabriel Garcia Márquez, în opera lui Un veac de singurătate, spune că obiectivul era ca ei să uite „numele, noţiunea de a recunoaşte lucruri şi în cele din urmă identitatea oamenilor, până acolo încât să te uiţi pe tine însuţi”. Dar colonelul Aureliano Buendia a găsit modalitatea de a contracara efectele acestei plăgi a uitării după ce a uitat numele nicovalei pe care o folosea pentru a ascuţi metalele. Când tatăl lui i-a spus numele instrumentului, el l-a scris pe o bucată de hârtie pentru a nu-l mai uita din nou. Câteva zile mai târziu, el şi-a dat seama că uita totul, aşa că a început să scrie totul pe hârtie.

Mergând prin sat, oamenii vedeau afişe pe care scria: „Aceasta este o capră”, „aceasta este o maşină”, „aceasta este o casă”. Pe măsură ce boala se agrava, a fost nevoie ca el să noteze nu doar numele obiectelor, ci şi la ce îi serveau. Oamenii au început să umble cu pancarte pe care scria: „Aceasta este o vacă, trebuie să o mulgi în fiecare dimineaţă pentru a-ţi da lapte şi laptele trebuie să îl bei.” Dar pe cea mai mare pancartă de pe strada principală scria următoarele: „Dumnezeu există.”

Dumnezeu există? Da! Astăzi avem şi mai multe dovezi, pentru că El ne-a lăsat o pancartă ca dovadă. Zi după zi, El ne prezintă tot mai multe dovezi ale existenţei Creatorului: este vorba despre natură. Psalmistul ne spune astfel: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui” (Psalmii 19:1). Doar galaxia noastră, Calea Lactee, are mai mult de un miliard de stele, cu o dimensiune asemănătoare cu cea a soarelui. Soarele este aproape de o sută de ori mai mare decât Pământul! Cum să menţii ordinea într-un univers atât de mare? Universul ne vorbeşte de o inteligenţă superioară, un Maestru creator inteligent.

Aceste dovezi ale existenţei lui Dumnezeu sunt atât de clare, încât Biblia spune că doar un nebun poate nega existenţa lui Dumnezeu (Psalmii 14:1). Din fericire, tu şi cu mine nu suntem nebuni.

#Dumezeuexistă

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor