Întruchiparea dragostei

Dragostea Lui îţi va da o viaţă nouă. (Ţefania 3:17)

Dacă ţi-am cere să găseşti ceva care, în opinia ta, să reprezinte cuvântul „dragoste”, ce ai alege? Aceasta a fost tema dată de o învăţătoare elevilor ei. Ei trebuiau să meargă în curtea şcolii pentru a găsi o astfel de imagine, după care să revină în clasă şi să prezinte răspunsul în faţa clasei. Foarte entuziasmaţi, copiii au ieşit în curte şi au început să caute o întruchipare a dragostei. La întoarcerea în sala de clasă, învăţătoarea le-a cerut să îi arate ce găsiseră.

Primul a spus: „Am adus o floare. Este cea mai frumoasă imagine pe care am găsit-o.” Un altul a spus: „Eu am adus fluture. Toate culorile lui străluceau atunci când zbura printre flori.” „Doamna învăţătoare, spuse al treilea copil, eu am văzut un cuib de vrăbii; erau atât de drăguţi şi am adus un pui de vrăbiuţă cu mine.” Pe când se pregătea să încheie acest exerciţiu, învăţătoarea a remarcat o fetiţă care nu participase, la fel ca ceilalţi. Atunci a întrebat-o:

– Tu nu ai găsit nimic care să te ajute să defineşti dragostea?

Foarte timidă, ea răspunse:

– Doamna învăţătoare, eu am văzut o floare şi i-am mirosit parfumul, dar nu am vrut să pun capăt vieţii ei. Apoi am atins un fluture şi mi-a fost îndeajuns să îi privesc culorile, eleganţa şi graţia lui, dar, pentru că părea fericit, am preferat să îl las liber. Am continuat să caut şi am găsit un cuib de vrăbii drăguţe, am fost ispitită să aduc una cu mine, dar atunci m-am gândit că mămica lor va fi foarte tristă când se va întoarce şi nu îşi va găsi puiul în cuib.

– Ei bine, spuse învăţătoarea, dar cu ce compari tu dragostea?

– Cu parfumul florii, cu libertatea fluturelui şi cu bucuria mamei care se întoarce la cuib. Acestea sunt imagini ale dragostei pe care le-am adunat în inima mea. Tu ştii cu ce să compari dragostea? Poate cu un sărut din partea persoanei iubite sau cu surâsul dulce al unui bebeluş; sau poate cu peisajele frumoase din natură.

Sunt foarte multe lucruri care ar putea evoca o imagine a dragostei în sufletul nostru. Dar imaginea cea mai măreaţă, infinită şi inepuizabilă a dragostei o găsim în Dumnezeu. De ce? Pentru El este dragostea în persoană. Dragostea este prima însuşire a fiinţei Sale. Biblia Îl defineşte astfel: „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Când vei mai vedea o imagine pură a dragostei, gândeşte-te la El.

#Dumnezeuestedragoste

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video