Familiarizează-te cu adevărul

Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ioan 8:32)

Scripturile nu trebuie citite la lumina plăpândă a tradiţiei sau speculaţiei omeneşti. A le explica prin intermediul tradiţiei sau imaginaţiei omeneşti este ca şi cum ai încerca să luminezi soarele cu o făclie. Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu nu are nevoie de pâlpâirea torţelor de pe pământ pentru a face vizibilă slava lui. El este lumină în sine – este slava lui Dumnezeu revelată – şi, pusă lângă el, orice altă lumină păleşte.

Totuşi este nevoie de un studiu serios şi de o cercetare atentă. Înţelegerea clară şi precisă a adevărului nu va fi niciodată răsplata nepăsării. Nicio binecuvântare pământească nu poate fi obţinută fără efort stăruitor, răbdător şi perseverent. Dacă doresc să aibă succes în afaceri, oamenii trebuie să aibă voinţa de a acţiona şi credinţa de a aştepta rezultate. Nici noi nu ne putem aştepta să dobândim cunoştinţe spirituale fără muncă serioasă. Cei care doresc să descopere comorile adevărului trebuie să sape după ele cum sapă minerul după comoara ascunsă în pământ. O lucrare indiferentă, fără tragere de inimă, nu va avea rezultate. Este esenţial ca tinerii şi cei în vârstă nu doar să lectureze Cuvântul lui Dumnezeu, ci să-l studieze cu seriozitate deplină a inimii, rugându-se şi căutând adevărul ca pe o comoară ascunsă. Cei care vor face aşa vor fi răsplătiţi, pentru că Hristos le va însufleţi înţelegerea.

Mântuirea noastră depinde de cunoaşterea adevărului cuprins în Scripturi. Este voia lui Dumnezeu să avem această cunoaştere. Cercetaţi, o, cercetaţi Biblia cea preţioasă cu inimi flămânde! Exploraţi Cuvântul lui Dumnezeu cum explorează minerul pământul ca să descopere fiIoanele de aur. Nu renunţaţi deloc la cercetare până când nu sunteţi siguri cu privire la relaţia voastră cu Dumnezeu şi la voinţa Sa pentru voi. Hristos a declarat: „Şi orice veţi cere în Numele Meu voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face” (Ioan 14:13,14).

Oamenii talentaţi şi evlavioşi întrezăresc realităţile veşnice, dar adesea nu reuşesc să le înţeleagă, pentru că lucrurile văzute eclipsează slava celor nevăzute. Aceia care vor să aibă succes în căutarea comorii ascunse trebui să se ridice la năzuinţe mai înalte decât lucrurile acestei lumi. Sentimentele lui şi toate capacităţile lui trebuie consacrate cercetării. […]

Scripturile nu trebuie adaptate pentru a corespunde prejudecăţii şi sus piciunii oamenilor. Ele pot fi înţelese doar de aceia care caută cu umilinţă să cunoască adevărul cu scopul de a-l respecta.

Parabolele Domnului Hristos, pp.111-112

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video