Dorința după mai bine

„Lumina aceasta era adevărată lumini, care luminează pe orice om venind în lume” Ioan 1:9

„Primul pas spre mântuire este de a da răspuns la atracţia exercitată de iubirea lui Hristos.” Selected Messages, vol I, p.323. Orice om, oriunde s-ar afla el, este sub influenţa acestei atracţii. Probabil că singura excepţie o constituie aceia care deja s-au întâlnit cu Dumnezeu şi L-au refuzat. Isus a zis că Duhul Sfânt “va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul” (Ioan 16:8). El nu a zis că va face aceasta numai cu membrii bisericii, ci cu intreagă lume. El ne-a spus următoarele despre Tatăl Său: “Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis.” (Ioan 6:44). Astăzi, Isus însuşi face această: „Şi, după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii” Cele trei atotputernice persoane ale dumnezeirii atrag pe fiecare om din lumea această la o poziţie din care să vadă importanţa timpului şi a veşniciei şi apoi să ia o hotărâre.

Simţi dorinţa după ceva mai bun decât ce poate oferi această lume? Dacă da, să ştii că această dorinţă vine de la Dumnezeu. Fie că admiţi aceasta sau nu, fie că recunoşti sau nu că ai această dorinţă, acesta este totuşi un adevăr. El te atrage la Sine. El atrage spre Sine inima ta, viaţa ta şi mintea ta.

Această dorinţă nu va fi satisfăcută numai prin a fi religios. Este o mare diferenţă între a fi religios şi a fi spiritual. Deasemeni, este o diferenţă între a cunoaşte rânduielile şi a cunoaşte pe Domnul Isus. Există o prăpastie adâncă între a respecta formele, a ne juca de-a biserica, şi a cunoaşte cu adevărat pe Dumnezeu.

Într-o dimineaţă, telefonul meu a sunat la ora două. M-am repezit ameţit de somn către locul unde era telefonul şi am auzit un glas de femeie care mi-a zis: „Domnule, am nevoie de ajutor.” Am întrebat: „Ce fel de ajutor?” „Trebuie să-L găsesc pe Dumnezeu. Îl cunoşti cumva?” Cred că vă imaginaţi câte răspunsuri puteam să-i dau. „Sunt pastor al Evangheliei.” Nu, domnule, eu vreau să ştiu dacă Îl cunoşti pe Dumnezeu. „Am studiat Greaca veche.” Nu domnule, eu vreau să ştiu dacă Îl cunoşti pe Dumnezeu. „Ţin sâmbăta şi dau zecime.” Domnule, Îl cunoşti dumneata pe Dumnezeu?

Aceasta este întrebarea pentru fiecare dintre noi. Îl cunosc eu pe Dumnezeu? Am eu o relaţie personală cu El? Aceasta este cea mai mare nevoie a noastră.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor