Este greu să fii mântuit

„Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viată, și puțini sunt cei ce o află.” Matei 7:14.

Am vorbit până acum despre dificultatea de a fi pierdut, și despre faptul că drumul care duce la pierzare nu este neted, nici lipsit de obstacole. Am observat că Dumnezeu, prin forțe puternice, a făcut ca să fie cât se poate de greu pentru cineva să fie pierdut. Dar pentru ca nimeni să nu aibă impresia că este ușor să fii mântuit, trebuie să luăm în considerare cât de greu este să fim salvați.

Textul de astăzi se concentrează la ceea ce a spus Isus în legătură cu aceasta. Suntem conduși spre viață pe un drum îngust și printr-o poartă strâmtă. Cum este oare posibil să fie greu să fim salvați, când Dumnezeu lucrează cu atâta ardoare la mântuirea fiecăruia dintre noi?

Cum poate fi adevărat că numai puțini sunt cei ce vor avea viață veșnică? Există câteva texte care arată că Dumnezeu dorește ca oricine să fie mântuit. În Ioan 3:17 ni se spune: „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” Aici este cuprinsă lumea întreagă. În 1 Timotei 2:4 ni se reamintește că Dumnezeu ar vrea ca toți să fie mântuiți. În Fapte 2:21 este citat un pasaj din Vechiul Testament care spune că: „Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.” Apoi, în ultima din cărțile Bibliei, Apocalipsa 22:17 se spune că oricine poate veni. Dumnezeu nu încearcă să vadă pe câți îi poate opri de la a intra în cer; El face tot ce poate ca mulți să ajungă acolo.

Aceasta nu înseamnă că este greu să fii mântuit, decât dacă cumva este greu de a veni la Domnul. Dacă noi venim, El ne va da odihnă. Dacă luăm jugul Său, ne va fi ușor. Deci, este ușor să fim mântuiți? Sau este greu să fim mântuiți? Putem oscila multă vreme între aceste două întrebări. Aș dori să spun că dacă venim la Isus, și continuăm să venim la El, va fi ușor.

Ceea ce face ca să fie greu să fim mântuiți este faptul că nu venim la Isus, și nu continuăm a veni mereu la El pentru mântuire. Ceea ce face această problemă atât de grea este că nouă ni se pare mereu greu să tot venim la Isus. Aceasta cere o luptă. Însă Biblia o numește o luptă bună, lupta cea bună a credinței.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor