Căutând pe Dumnezeu din motive neegoiste

„Mari și minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte și adevărate sunt căile Tale, împărate al neamurilor.” Apocalipsa 15:3

Îţi dai tu seama cât de corect luptă Dumnezeu împotriva Satanei? Eşti conştient că va veni o zi când orice genunchi se va pleca înaintea Lui, şi când orice limbă va mărturisi că El este drept şi adevărat? Chiar şi Satana va îngenunchia şi va admite că Dumnezeu nu şi-a ieşit niciodată din cuvânt.

Aproape că poţi vedea această scenă dacă citeşti descrierea ei în cartea Marea Luptă. Aproape că-l vezi pe Satana în mijlocul miliardelor de oameni care s-au întâlnit acolo pentru prima şi ultima oară. Ei privesc şi spun: „Acesta este cel ce a făcut să tremure naţiunile şi cel ce ne-a ţinut pe toţi în temniţă?” Atunci, înaintea tronului lui Dumnezeu şi a oraşului sfint, Satana, prin propria sa alegere, se pleacă pe genunchi şi admite că Dumnezeu a luptat corect.

Pentru ca dreptatea lui Dumnezeu să se poată arăta înaintea întregului univers, în anumite ocazii El găseşte cu cale că este potrivit să permită Satanei să ne facă necazuri pentru o vreme. De multe ori Satana are dreptate când spune că noi Îl căutăm pe Dumnezeu numai pentru ceea ce sperăm să câştigăm de la El, şi că dacă lucrurile n-ar merge bine, noi nu L-am mai căuta pe Dumnezeu.

„De multe ori noi căutăm pe Mântuitorul din dorinţa de a câştiga bunuri pământeşti. Noi avem încredere în puterea Lui numai când ni se împlinesc cererile. Mântuitorul vrea să ne dea binecuvântări mai mari decât acelea pe care le cerem; şi întârzie cu răspunsul ca să ne poată arăta răutatea din inimă şi nevoia cea mare pe care o avem de harul Lui. El vrea să renunţăm la egoismul care ne face să-L căutăm. Mărturisind starea noastră rea şi lipsa noastră de putere, noi trebuie să ne încredinţăm cu totul iubirii Lui.” Hristos Lumina Lumii, p. 200.

Înţelegând aceasta, vom înţelege şi de ce Satana vine la noi împroşcându-ne cu toate armele sale atunci când începem relaţia noastră cu Dumnezeu, şi vom înţelege de asemenea de ce Dumnezeu îi permite să acţioneze. Dumnezeu este destul de mare ca să-l oprească de la a ne ataca. Dar pentru ca să rămână drept, Dumnezeu trebuie să permită Satanei să lucreze. Alegând să venim la Isus zi după zi indiferent de împrejurări, vom primi har şi putere ca să înfrângem motivele egoiste şi ca să fim în stare să-L căutăm pe Isus, şi aceasta nu pentru motive egoiste.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video