Isus a mers la biserică

„A venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi după obiceiul Său, în ziua Sabatului a intrat în sinagogă.” Luca 4:16

Prin participarea noastră la biserică, noi mărturisim public supunerea şi închinarea noastră faţă de Isus. În Matei 10:32 ni se spune că dacă Îl vom mărturisi pe Isus înaintea oamenilor, şi El ne va mărturisi pe noi înaintea Tatălui Său. Isus a mers la biserică, dându-ne un exemplu de urmat. El a mers la biserică pentru a anunţa lumii legătura Sa cu Tatăl Său, supunerea Lui faţă de Tatăl Său. El a mers la biserică pentru a dărui, şi a continuat să meargă acolo, în ciuda dificultăţilor pe care le întâlnea la biserică.

Isus a stat în picioare în sinagogă într-o zi de Sabat, în oraşul Nazaret, şi a câtit din cartea lui Isaia. El a câtit acolo că fusese trimis să predice săracilor Evanghelia. De ce? Pentru că aceia care sunt bogaţi şi au de toate, neducând lipsă de nimic, nu pot înţelege Evanghelia. El a zis că fusese trimis să tămăduiască pe cei cu inima zdrobită. De ce? Pentru că atunci când inima este zdrobită şi golită de eul personal, ea îşi simte nevoia. El a fost trimis să propovăduiască prinşilor de război slobozenia. De ce? Pentru că noi toţi suntem prizonierii păcatului, şi numai aceia care îşi dau seama de sclavia în care sunt, sunt dispuşi să lase pe Fiul lui Dumnezeu să-i elibereze. El a fost trimis să redea vederea orbilor. De ce? Pentru că fără alifia Duhului, noi nu putem vedea câtă nevoie avem de neprihănirea lui Hristos. El a venit să dea drumul celor apăsaţi.

Ai fost tu apăsat, bătut şi rănit de cel rău? Ai fost descurajat din pricina păcatelor tale? Te-ai simţit condamnat, şi vinovat, şi temător că Isus nu te va accepta? Există veşti bune pentru tine: Isus te acceptă aşa cum eşti. Sărac? Cu inima zdrobită? Rob al păcatului? Orb? Apăsat şi sângerând? Da. El vrea să te accepte aşa cum eşti.

Isus a mers la biserică pentru ca să împărtăşească vestea cea bună. Şi El ştia unde urma să-L conducă mergerea Lui la biserică – pe cărarea aspră şi stâncoasă a crucii. Dar El a mers la biserică pe tot parcursul vieţii Sale, şi a dăruit, şi a continuat să dăruiască şi să slujească altora.

Te invit şi pe tine să faci un obicei din a merge la biserică, cu scopul de a dărui altora, cel puţin influenţa prezenţei tale. Te invit să participi în a răspândi vestea cea bună a Evangheliei împreună cu aceia care simt aceleaşi nevoi ca şi tine, prin a merge la biserică pentru a dărui mai mult decât a căpăta. A dărui este mai măreţ şi mai bine decât a primi.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor