Prezența lui Dumnezeu este ceea ce contează

„Sfinţiţi Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine și voi, ca să știți că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!” Ezechiel 20:20

Există momente în legătura dintre Dumnezeu şi poporul Său când prezenta Sa este simţită în mod evident. Unul din aceste momente este în timpul serviciului Sfintei Cine, dacă ai sufletul deschis pentru a simţi aceasta, şi nu te simţi jenat de faptul că cineva îţi spală picioarele. Un alt moment când prezenţa lui Dumnezeu este simţită în mod cu totul deosebit este la botez. Există ceva special atunci, când tot cerul se bucură şi parcă note din cântecul lor îşi găsesc ecoul în înimile noastre. Şi de asemenea cred că Dumnezeu este prezent în mod foarte solemn la funeraliile creştine. În acele momente timpul şi veşnicia par a se întâlni cumva, şi Dumnezeu poate comunica cu noi într-un mod special dacă ne oprim şi medităm la lucrurile acestea. Şi eu cred că Dumnezeu este de asemenea prezent în mod special în mijlocul nostru într-o zi de Sabat.

Odată pe vremea războiului, un doctor şi familia sa ne-a învitat să călătorim cu el într-un oraş unde avea loc un concert. Tatăl meu conducea un Dodge vechi. Era destul de greu să cumperi o maşină nouă, aşa că motorul Dodgeului fusese supus unei reparaţii capitale. Nu ştiu de câte ori se învârtise kilometrajul peste suta de mii de mile. Fratele meu şi cu mine ne doream foarte mult o maşină nouă. Doctorul avea un Cadillac nou nouţ pe care îl obţinuse de la un pacient al său ce era proprietarul unui magazin de maşini. Cadillacul părea că pluteşte. După concert când ne-am întors la Dodge-ul nostru din 1941, toţi păream obosiţi şi tăcuţi, până când tata a încercat pentru a zecea oară să decupleze frâna de mână şi atunci toţi am bufnit în râs! Pe lângă Cadillacul doctorului, Dodge-ul nostru era cu adevărat o rablă. Şi cu atât mai mult ni se părea Cadillacul o maşină cu totul deosebită.

Când vine Sabatul, şi stai şi priveşti cum soarele dispare dincolo de linia orizontului, se pare că Duhul Sfânt şi îngerii sfinţi sunt mai aproape de tine ca oricând. Este ceva cu totul deosebit privitor la această zi. „Sabatul a fost destinat să aducă pe oameni în legătură cu Dumnezeu.” Hristos Lumina Lumii, pag. 286. Şi când Isus vine de la o depărtare de 100 trilioane de mile şi bate la uşa mea pentru această întâlnire deosebită, eu vreau să fiu gata pentru sosirea Sa. Eu vreau să experimentez comuniunea şi părtăşia cu El, care a fost rezervată în mod special pentru această zi. Vrei şi tu să faci aşa?

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor