Articolul precedentPune-ţi încrederea în Domnul
  Articolul următorInabordabili?

  Gândul de dimineață – 15.04.2016 – solascriptura.ro

  „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în «ziua aceea» Domnul, Judecătorul cel drept.”  2 Timotei 4:7-8
  Când Henry Worsley s-a îmbarcat în avionul care avea să îl ducă în Santiago de Chile, îmbrăcat într-o helancă neagră și afișând un zâmbet oarecum stingher, britanicul tocmai încheiase o carieră de 36 de ani în armata britanică. Acum, un domn împlinit, în vârstă de 55 de ani, Henry s-a lăsat posedat de o pasiune extremă: Polul Sud. În octombrie 2015, eliberat de presiunea uniformei, Worsley avea în plan „să slăbesc în jur de 12 kilograme”, într-o misiune imposibilă pentru întreaga istorie a omenirii: traversarea Antarcticii fără niciun fel de ajutor. O idee minunată… o idee fatală. Doar el, o sanie încărcată cu 148 de kilograme de provizii, de la mâncare deshidratată și până la cort, și o rută lungă de 1700 de kilometri, pe care anticipa că o va parcurge în 75 de zile. Aventurile sunt compuse din gesturi de rutină, schi în fața celuilalt schi, atenție sporită la crevase, două mese calde pe zi, multe calorii, somn zdruncinat de frig. Uneori, se dezlănțuie haosul. Epuizarea și depresia pândesc în cort, în timp ce fiecare gest din cadrul acelei rutine devine o corvoadă repetitivă. Pustietatea alimentează dialogul interior, un vârtej de gânduri, exasperări și idei tulburătoare, multe cedate în mesajele audio pe care le trimite acasă. Trec kilometri, zeci de kilometri, sute de kilometri. 900 de kilometri. 1469 de kilometri. Și stop. Henry Worsley s-a oprit vineri, pe 22 ianuarie, s-a băgat în cort și a trimis un semnal de urgență. A fost preluat de elicopter și dus de urgență în Chile, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el, iar decesul a fost confirmat pe 24 ianuarie, adăugând peritonita și o infecție generalizată la diagnostic. În jertfa sa pentru libertate, Henry a arborat cel mai războinic steag alb, pierdut în bezna fără culoare din jur.

  gsp.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...