Articolul precedentDomnul nostru este omniscient
  Articolul următorCum Îl renegăm pe Isus?

  Gândul de dimineață – 16.04.2016 – solascriptura.ro

  „Dumnezeu a făcut pe oameni fără prihană, dar ei umblă cu multe şiretenii.” Eclesiastul 7:29
  La început, ca la toate începuturile, Sibiul era numai un sătuleţ care se chema Sibiel. Avea numai aşezări româneşti, ca în toate aşezările vecine, dar era sărac, fără un meşteşugar, măcar, la care să-şi poată lucra oamenii câteceva de trebuinţă pe acasă. Aflară sătenii de un cizmar neamţ, Herman, şi se duseră la el şi-l rugară să vină în satul lor căci le era de mare trebuinţă. „Bine, am să vin”, zise şiret la vorbă cizmarul, „dar găsesc eu acolo loc de casă, masă şi ce-i mai trebuie omului ca să se aşeze?” Bucuroşi nevoie mare, sătenii îi răspunseră într-un glas că-i vor face şi loc de casă şi ce va mai voi. Herman le ceru să facă legământ ca „tot ce vor vorbi, sfânt să rămână”. Sătenii, aflaţi la mare strâmtoare, încuviinţară fără să tălmăcească şi răstălmăcească vorbele neamţului, iar Herman le spuse: „Nu vă cer loc mai mare pentru casă decât atât cât pot întinde o piele de bivol…” Bucuroşi încă pentru modestia meşteşugarului, oamenii se învoiră să-i dea încă pe-atât. A doua zi, Herman, neamţul, vine cu pielea de bivol, s-aşează turceşte pe ea, şi începe să taie o fâşie, o nojiţă de-ale numai ca dunga cuţitului de lată şi, după ce isprăveşte, cheamă pe săteni să-l ajute la măsurat. Când văd românii că sunt păcăliţi de Herman, ce erau să mai facă? S-au apucat de măsurat întinzând nojiţa cât nu avuseseră ei de gând. Iar pe deasupra au trebuit să-i mai dea încă pe-atâta loc, după cum făcuseră jurământul – ba, încă tot pe loc bun şi pe ales. Herman şi-a clădit casa şi şi-a adus multe neamuri de meşteşugari împrejurul lui, care s-au tot înmulţit şi satul a crescut atât cu români cât şi cu nemţi. Românii i-au schimbat numele în „Sibiu” pentru că mereu le creştea satul şi nu mai era Sibiel, iar odraslele lui Herman l-au botezat „Hermanstadt” – oraşul lui Herman, pentru că, tot aşa, era tot mai mare şi cu mai mulţi meşteşugari nemţi înstăriţi.

  Legende – Maria Toma-Damşa

  Gândul de dimineață - 16.04.2016 - solascriptura.ro - 2016. Legende – Maria Toma-Damşa
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...