Gândul de dimineață – 19.04.2016 – solascriptura.ro

  „Avraam a pus locului aceluia numele: «Domnul va purta de grijă.» De aceea se zice şi azi: «La muntele unde Domnul va purta de grijă.»” Geneza 22:14
  Deasupra intrării primei clădiri construite la Colegiul Bethune-Cookman, din Daytona Beach, se află cuvintele „Faith Hall” – Amfiteatrul credinţei. Inscripţia nu este decât o prescurtare a luptei duse de Mary McLeod Bethune pentru a dobândi dreptul tinerilor de culoare din sudul Statelor Unite de a urma şcoala. Având în buzunar numai 1,65 dolari, ea şi-a întemeiat şcoala într-o căsuţă împrumutată, cu doar 4 camere. În prima clasă care a existat s-au înscris numai 5 fetiţe şi un băieţel – propriul său fiu. Doamna Bethune nu avea mijloace cu care să-şi continue munca. Pur şi simplu nu avea de niciunele. „Făceam focul cu lemne”, povesteşte ea, „iar aşchiile pe jumătate carbonizate le foloseam drept creioane; drept cerneală foloseam suc de afine. Mă rugam de oricine să ne dea ba o mătură, ba o lampă, ba puţină pânză ca să îmbrac geamantanul ce-mi slujea drept catedră. Căutam prin groapa de gunoi a oraşului şi prin lăzile din spatele hotelurilor, adunând farfurii sparte, scaune rupte, bucăţi de pânză aruncate, piese vechi de mobilier. Pe toate le curăţam apoi şi le reparam. Aceasta făcea parte din educaţia pe care o dădeam în şcoală: să salvezi, să reclădeşti, să faci «cărămizi fără paie». Pe măsură ce părinţii au început să-şi lase copiii peste noapte, a trebuit să fac rost de paturi. Am folosit nişte saci în loc de saltele. Am cules muşchi din pădure, l-am uscat şi l-am conservat, folosindu-l apoi ca înlocuitor de umplutură pentru saltele.” De câte ori apăreau probleme sau diferite nevoi, şi copiii începeau să plângă, doamna Bethune spunea: „Fiţi pe pace, are Domnul grijă!” Credinţa ei a fost cea care a ajutat-o să întemeieze renumita sa şcoală.

  Citește din Biblie istoria sacrificiului suprem (Geneza 22:1-19).

  Gândul de dimineață - 19.04.2016 - solascriptura.ro - 2016. Citește din Biblie istoria sacrificiului suprem (Geneza 22:1-19).
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...