Articolul precedentMergem înainte, nu înapoi
  Articolul următorUn premiu de excelență

  Gândul de dimineață – 24.04.2016 – solascriptura.ro

  „Încearcă pe robii tăi zece zile şi să ni se dea de mâncat zarzavaturi şi apă de băut; să te uiţi apoi la faţa noastră şi la a celorlalţi tineri care mănâncă din bucatele împăratului.” – Daniel 1:12,13
  Dintre toate sursele de proteine, carnea roşie a fost cea care a influențat cel mai puternic riscul de producere a unui accident vascular cerebral (AVC), afecțiune cu un puternic potențial fatal, potrivit concluziilor experților de la Universitatea din Würzburg, Germania. Cei care au consumat cea mai mare cantitate de carne roşie au prezentat un risc mai mare cu 47% de a face AVC, comparativ cu cei care au consumat cel mai rar acest produs. Potrivit datelor, cea mai mare cantitate de carne roşie consumată pe zi a fost calculată la circa 93 de grame, adică 23% din totalul caloriilor ingerate. Un studiu efectuat anterior de experții de la Harvard susține concluziile cercetătorilor nemți. „În cazul unor analize multivariabile, un consum ridicat de carne roşie a fost asociat cu un risc crescut de AVC, în timp ce un consum ridicat de carne de pasăre a fost asociată cu un risc mai mic”, scriu autorii în jurnalul Stroke. Potrivit datelor, înlocuirea unei porții de carne roşie de 113-170 grame sau echivalentul unei turte de carne de hamburgeri, cu o porție de carne de pasăre, de peşte sau cu o porţie de nuci sau de lactate sărace în grăsimi, este o variantă mult mai sănătoasă şi poate contribui la reducerea riscului de AVC. Carnea roşie a fost recent subiect principal într-o altă dispută, după ce experții Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului au inclus-o pe lista factorilor „posibil cancerigeni pentru oameni” (Grupa 2A). Evaluările au arătat că această categorie de alimente, din care fac parte carnea de porc, de oaie, de miel, de capră, de vită, de vițel şi de cal, ar putea creşte riscul dezvoltării de cancer colorectal, pancreatic şi de prostată. Citeşte istoria vegetarienilor de la curtea împăratului Nebucadneţar (Danie1:1-21).

  articol preluat de pe solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 24.04.2016 - solascriptura.ro - 2016. articol preluat de pe solascriptura.ro
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...